Ingrediente pentru Blat:

  • 3 linguri de iaurt sau smântână
  • 9-10 linguri de făină
  • 2-3 ouă
  • Sare, după gust

 

Ingrediente pentru Topping (la alegere):

  • Sos de roșii 🍅
  • Mezeluri, carne gătită de pui/porc 🍗
  • Parmezan, mozzarella 🧀
  • Ciuperci, ardei, ceapă, porumb, măsline – după preferințe

 

Mod de Preparare:

  1. Prepararea blatului: Într-un bol mare, combină iaurtul (sau smântâna), făina, ouăle și un praf de sare. Amestecă bine până obții un aluat moale și omogen (trebuie să fie puțin lichid).
  2. Pregătirea tigaiei: Încălzește tigaia la foc mediu și adaugă un strop de ulei. Toarnă aluatul în tigaie, asigurându-te că îl distribui uniform pe toată suprafața.
  3. Adaugă toppingurile preferate: Unge blatul cu sos de roșii, apoi adaugă ingredientele pe care le preferi – mezeluri, legume sau carne gătită. Pune din belșug parmezan și mozzarella pentru un rezultat super delicios.
  4. Coacerea: Pune capacul pe tigaie și lasă pizza să se coacă la foc mic spre mediu, până când blatul începe să se rumenească pe margini, iar brânza se topește complet.
  5. Servire: După ce pizza este gata, scoate-o de pe foc, feliaz-o cât este fierbinte și savurează!

🍕 Poftă bună!

Mai multe

+ There are no comments

Add yours