

2 dovlecei medii, proaspeți
1 lingură ulei de măsline

2 mâini generoase de busuioc proaspăt
2 linguri de semințe de pin (sau nuci caju, migdale)
2 linguri drojdie inactivă (pentru gustul de „parmezan”)
1 cățel de usturoi
3 linguri ulei de măsline extra virgin
Sucul de la 1/2 lămâie
Sare și piper după gust

Roșii cherry tăiate în jumătate
Fulgi de chili pentru un pic de picant
Semințe de cânepă sau fulgi de migdale
–


Folosește un spiralizator sau un curățător de legume pentru a crea fâșii lungi, asemănătoare pastelor, din dovlecei
.

Dacă nu ai spiralizator, taie dovleceii în fâșii foarte subțiri cu un cuțit sau curățător julienne.

Într-un blender sau procesor de alimente, adaugă busuiocul, semințele de pin, drojdia inactivă, usturoiul, sucul de lămâie, uleiul de măsline, sarea și piperul.
Mixează până obții o pastă cremoasă. Dacă este prea groasă, adaugă 1-2 linguri de apă.

Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline și sotează zoodle timp de 1-2 minute, doar cât să se încălzească ușor. Nu le găti prea mult, pentru a rămâne crocante.

Într-un bol mare sau direct în tigaie, combină zoodle cu pesto-ul pregătit. Amestecă delicat pentru a acoperi uniform „pastele”.

Adaugă deasupra roșii cherry tăiate, fulgi de chili sau semințe de cânepă pentru un plus de textură și culoare.
–

Poți adăuga avocado pentru o textură și mai cremoasă
.

Dacă dorești un gust mai intens, presară puțină drojdie inactivă suplimentară deasupra.
+ There are no comments
Add yours