O rețetă rapidă și ușoară pentru un orez cremos, plin de savoare, perfect pentru prânz sau cină!

Orez cremos cu pui, ciuperci și spanac

Porții
6 porții

Timp de pregătire
25 minute

Timp de gătire
35 minute

Calorii
284 kcal

Timp total
1 oră

Sunt o mare iubitoare de orez, mai puțin în deserturi, mai ales când este combinat cu lapte. Totuși, gusturile nu se discută, probabil nu am descoperit încă rețeta perfectă. Revenind la rețeta de astăzi, acest orez cremos cu pui, ciuperci și spanac este un preparat deosebit de gustos. Combinația de arome și cremozitatea finală a preparatului îți oferă acea senzație de „Bucurie a Gustului” care îți încălzește sufletul de la prima îmbucătură. Hai să-ți arăt cât de simplu și ușor se pregătește!

Ingrediente

  • 230 g orez
  • 920 ml apă (1 măsură de orez = 4 măsuri de apă)
  • 300 g pulpe de pui dezosate
  • 250 g ciuperci
  • 30 g spanac
  • 100 g praz (sau ceapă)
  • 150 g morcovi
  • 100 g mix de ardei (roșu și galben, sau ce preferi)
  • 40 ml ulei
  • 30 g unt
  • Mărar și pătrunjel (sau cel puțin unul dintre ele)
  • Sare și piper după gust

Instrucțiuni

Așa cum se poate vedea, am folosit ingrediente destul de simple, accesibile pentru oricine. Dacă vrei totuși un orez mai simplu, poți omite ciupercile și spanacul. Iar dacă vrei doar orez cu legume, desigur, poți renunța la carne, alegerea este a ta. Măsoară orezul și apa de la început. În paharul din imagine este doar o măsură de apă pe care o voi folosi. Nu uita să scoți carnea de pui din frigider cu cel puțin o oră înainte de gătire.

Mi-am pregătit toate ingredientele de la început, atât pentru că îmi place să fiu organizată, cât și pentru că este mult mai convenabil să le ai pe toate la îndemână, mai ales când gătești preparate rapide și ușoare. Am tocat prazul și ardeiul (am avut ardei roșu în congelator), iar morcovul l-am răzuit foarte fin. Am tăiat și ciupercile, și carnea de pui în bucățele mici.

Într-o tigaie antiaderentă, am adăugat uleiul, prazul, ardeiul și morcovul. Le-am condimentat cu sare și piper proaspăt măcinat. Am gătit legumele la foc mic până s-au înmuiat ușor. Am adăugat ciupercile și am mărit puțin temperatura, găsindu-le aproximativ 5 minute, amestecând continuu. Am redus focul la minim și am adăugat orezul. Am amestecat totul foarte bine pentru ca orezul să absoarbă toate aromele legumelor.

Nu am gătit orezul mai mult de 2-3 minute, nici nu a fost nevoie de mai mult. Am adăugat apa (apă caldă), am amestecat și am lăsat totul să fiarbă timp de 30-35 de minute, în funcție de tipul de orez folosit. După ce orezul a fost gătit, am adăugat spanacul și untul, încorporând totul ușor.

Am gustat să văd dacă mai este nevoie de sare și piper; gustul ar trebui să fie ușor dulce, iar textura cremoasă. Am garnisit cu puțin mărar și pătrunjel proaspăt tocat. Eu folosesc ambele tipuri de verdeață pentru că nu mă pot decide care îmi place mai mult, dar poți folosi ce preferi.

Acest orez cremos este foarte bun simplu, dar îl poți servi și cu murături sau salate de sezon. Dacă rămâne pentru a doua zi, încălzește-l ușor în cuptor, amestecând ocazional, și va fi la fel de gustos și cremos! Ne vedem la următoarea rețetă!

Mai multe

+ There are no comments

Add yours