Ingrediente:
-550gr făină
-350ml lapte călduț
-30gr unt topit
-12gr drojdie de bere lichefiată cu o lingură de zahăr
-12gr sare
Pentru decor:
-un ou bătut
-semințe de mac,susan sau chimen
Preparare:
Se amestecă drojdia cu făina cernută,se pun restul ingredientelor și se frământă până se obține un aluat elastic.
Se lasă la dospit pentru 40 de minute la loc călduț.
Se împarte în 8 părți egale (circa 120gr fiecare),se dă formă rotundă și se așează în tava tapetată cu hârtie de copt.
Partea de dedesubt trebuie să fie bine închisă.
Se acoperă cu un ștergar și se mai dospește pentru 30 de minute.
Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit sau o lamă se face câte o crestătură pe fiecare chiflă,se ung cu ou și se presară semințele preferate.
Se dau la cuptorul încins la 180° cu ventilație pentru 18,20 de minute.
Pofta buna si spor la gatit!

Mai multe

+ There are no comments

Add yours