Timp de pregătire: 20 de minute
Timp de gătit: 30 minute
Serviri: 4
Calorii per porție: ~550
Ingrediente:
Pentru somon:
File de somon: 4 (aproximativ 1 lb total)
Paprika: 1 linguriță
Pudră de usturoi: 1 linguriță
Sare și piper: după gust
Suc de lămâie: 1 linguriță
Ulei de măsline: 1 lingură
Pentru sparanghelul siropos:
Sparanghel: 1 legătură (tuns)
Brânză Mozzarella: 1/2 cană, mărunțită
Sare și piper: după gust
Pudră de usturoi: 1/2 linguriță
Ulei de măsline: 1 lingură
Pentru cartofii cu usturoi și ierburi:
Cartofi pentru bebeluși: 1 lb, jumătate
Unt: 2 linguri, topit
Pătrunjel proaspăt: 2 linguri, tocat
Usturoi: 2 căței, tocați
Sare și piper: după gust
Direcții Pregătiți somonul:
Cuptor preîncălzit la 400°F (200°C). File de somon cu ulei de măsline, boia de ardei, usturoi praf, sare, piper și suc de lămâie. Loc pe o foaie de copt căptușită cu hârtie pergament. Pregătiți sparanghelul: Aruncă sparanghel cu ulei de măsline, sare, piper și praf de usturoi. Pune-le lângă somon. Presărați brânză cu mozzarella deasupra. Pregătiți cartofii: Aruncă cartofi baby cu unt topit, usturoi tocat, sare și piper. Răspândit pe o foaie de copt separată într-un singur strat. Gătește totul: Prăjiți somonul și sparanghelul timp de 15-18 minute, până când somonul este fulg și brânza este topită și spumoasă. Frige cartofii 25-30 de minute, răsturnându-se la jumătate, până când crocanți și maro auriu.
Asamblați și serviți: Platou somonul cu sparanghel cu brânză și cartofi cu usturoi. Stropește cartofi cu pătrunjel proaspăt înainte de servire. Bucurați-vă de această masă echilibrată și aromată!
Note și variațiuni Adaugă o burniță de glazură balsamică peste sparanghel pentru extra tang . Folosește brânză parmezan în loc de mozzarella pentru o aromă mai nuttier.
+ There are no comments
Add yours