Secretul unei omlete PERFECTE? IAURTUL!
Textură moale, gust bogat și un mic dejun super simplu de făcut!
– Ingrediente (2 porții)
4 ouă
2 linguri iaurt cremos
(grecesc sau simplu)
1 lingură unt sau ulei pentru gătit
Sare și piper, după gust
50g brânză rasă (opțional)
Verdeață proaspătă
(pătrunjel, mărar, chives – opțional)
– Mod de preparare – super simplu!
Bate ouăle
până devin spumoase și aerate
Adaugă iaurtul
pentru un plus de cremozitate și omogenizează bine
Condimentează cu sare și piper
și, dacă vrei, adaugă și brânza rasă
Încinge tigaia la foc mic
și adaugă untul/uleiul
Toarnă compoziția și las-o să se gătească lent
(FĂRĂ să amesteci!)
Acoperă tigaia cu un capac
pentru 3-4 minute – aburul o va face MEGA pufoasă!
Îndoaie omleta
sau ruleaz-o și servește imediat, cu verdeață presărată deasupra!
– Recomandări pentru servire – combinații GENIALE!
Cu avocado cremos și pâine prăjită
Alături de o salată fresh de roșii și castraveți
Cu o lingură de iaurt rece deasupra pentru extra savoare!
SUPER TRUC!
Dacă vrei o omletă și mai aerată, separă albușurile de gălbenușuri, bate-le spumă și apoi încorporează-le ușor în restul compoziției!
– Poftă bună!
+ There are no comments
Add yours