Rețetă de prăjitură cu blat de cacao și cremă de ciocolată

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 7 linguri de făină
  • 7 linguri de zahăr
  • 7 linguri de lapte
  • 7 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 3 ouă
  • Esență de vanilie după gust
  • 1 praf de copt

Pentru însiropare:

  • Cafea îndulcită

Pentru cremă:

  • Aproximativ 300 g gem de caise
  • 250 ml frișcă pentru bătut
  • 250 g ciocolată Milka (cu lapte)

Pentru topping:

  • 2 linguri de unt sau lapte
  • Jumătate de ciocolată

Mod de preparare:

  1. Prepararea blatului:
    • Într-un castron, adăugați ouăle, laptele, uleiul, zahărul și amestecați cu mixerul până când ingredientele sunt complet combinate.
    • Cerneți făina cu praful de copt și cacaoa și amestecați cu combinația de ouă.
    • Puneți hârtie de copt într-o tavă și turnați aluatul.
    • Coaceți timp de 45 de minute la 180 de grade.
  2. Însiroparea:
    • După răcire, turnați cafeaua peste aluat și apoi întindeți gemul de caise.
  3. Prepararea cremei:
    • Turnați frișca într-un castron și bateți-o până devine fermă.
    • Topiți ciocolata și amestecați-o cu frișca bătută.
    • Puneți crema peste aluatul însiropat.
  4. Prepararea glazurii:
    • Topiți ciocolata și amestecați-o cu untul sau laptele.
    • Turnați glazura peste prăjitură.
  5. Finalizare:
    • Puneți prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore pentru a se solidifica.
    • Decorați cu fulgi de ciocolată sau frișcă, după dorință.

”Dacă și tu iubești mâncarea, distribuie această rețetă”

Poftă bună!

Mai multe

+ There are no comments

Add yours