Rețetă de prăjitură cu blat de cacao și cremă de ciocolată
Ingrediente:
Pentru blat:
- 7 linguri de făină
- 7 linguri de zahăr
- 7 linguri de lapte
- 7 linguri de ulei
- 2 linguri de cacao
- 3 ouă
- Esență de vanilie după gust
- 1 praf de copt
Pentru însiropare:
- Cafea îndulcită
Pentru cremă:
- Aproximativ 300 g gem de caise
- 250 ml frișcă pentru bătut
- 250 g ciocolată Milka (cu lapte)
Pentru topping:
- 2 linguri de unt sau lapte
- Jumătate de ciocolată
Mod de preparare:
- Prepararea blatului:
- Într-un castron, adăugați ouăle, laptele, uleiul, zahărul și amestecați cu mixerul până când ingredientele sunt complet combinate.
- Cerneți făina cu praful de copt și cacaoa și amestecați cu combinația de ouă.
- Puneți hârtie de copt într-o tavă și turnați aluatul.
- Coaceți timp de 45 de minute la 180 de grade.
- Însiroparea:
- După răcire, turnați cafeaua peste aluat și apoi întindeți gemul de caise.
- Prepararea cremei:
- Turnați frișca într-un castron și bateți-o până devine fermă.
- Topiți ciocolata și amestecați-o cu frișca bătută.
- Puneți crema peste aluatul însiropat.
- Prepararea glazurii:
- Topiți ciocolata și amestecați-o cu untul sau laptele.
- Turnați glazura peste prăjitură.
- Finalizare:
- Puneți prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore pentru a se solidifica.
- Decorați cu fulgi de ciocolată sau frișcă, după dorință.
”Dacă și tu iubești mâncarea, distribuie această rețetă”
Poftă bună!
+ There are no comments
Add yours