Părintele Arsenie Boca, cel mai mare duhovnic român al secolului XX, lasă învățăminte pentru credincioși

Părintele Arsenie Boca – Sfântul Ardealului care a oferit lumii numeroase învățături

Părintele Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX. Acesta a lăsat o mulțime de învățături care au fost publicate în diverse cărți destinate creștinilor. În scrierile sale, părintele a vorbit despre durerile oamenilor și despre cauzele acestora. El a fost un om care a trăit o viață de sfințenie și care a dat sfaturi înțelepte pentru cei care i-au cerut ajutorul.

Părintele Arsenie a învățat oamenii să își păzească sufletul și să își trăiască viața în armonie cu poruncile lui Dumnezeu. El a spus că pocăința este un lucru care îi arde pe toți oamenii și că trebuie să ne pocăim de bună voie, să nu așteptăm să ne trimită Dumnezeu pocăința prin necazuri de tot felul.

Cauzele îmbolnăvirii trupului și vrajba în casă
Părintele Arsenie a explicat în scrierile sale că trupul se îmbolnăvește din cauze diferite. Una dintre cauze este otrăvirea din lipsa postului. Carnea este o otravă și se mistuie tot cu ajutorul unei otrăvi care este fierea. De asemenea, el a explicat că unele îmbolnăviri ale trupului sunt cauzate de naștere, pentru că fie mama sau tata nu a fost treaz când s-a zămislit copilul.

Părintele Arsenie a mai vorbit și despre vrajba în casă, care vine din păcate. Toate își au izvorul în păcate, spunea el. El a explicat că unele cauze ale vrajbei în casă sunt căsătoria care s-a început cu stângul, adică cu desfrânarea, sau soții care trăiesc în căsătorie nelegitimă sau fără cununie bisericească. De asemenea, el a spus că lăcomia de avere a unui părinte poate duce la desfacerea căsătoriei, pentru că s-a făcut cu o lucrare a diavolului.

Părintele Arsenie Boca a fost un om de o mare înțelepciune spirituală, care a lăsat o moștenire inestimabilă. Învățăturile sale sunt de o mare valoare pentru toți cei care își doresc să trăiască o viață în armonie cu Dumnezeu. Părintele ne-a învățat să ne pocăim și să ne păzim sufletul, să postim și să urmăm poruncile lui Dumnezeu.

El ne-a arătat că vrajba în casă vine din păcate și că trebuie să ne cumințim și să ne înfrânăm poftele pentru a trăi în pace și armonie cu cei din jurul nostru. În încheiere, putem spune că Părintele Arsenie Boca este un adevărat sfânt al Ardealului care a oferit lumii numeroase învățături, pe care orice credincios ar trebui să le respecte dacă vrea să aibă parte de bine.

Părintele Arsenie Boca a fost un om care a trăit o viață de sfințenie și a lăsat o moștenire inestimabilă de învățături pentru toți cei care își doresc să trăiască o viață în armonie cu Dumnezeu.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours