Anunț ANM de ultimă oră! Cod roșu de vreme extremă în Europa. Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut un anunț important de ultimă oră! Specialiștii au emis avertizare cod roșu de ploi abundente și vijelii pentru mai multe zone din Europa. Însă, nici România nu este ocolită de anunțul specialiștilor. Cum va fi vremea în țară de Rusalii.

Ultimul anunț al specialiștilor ANM face referire la câteva regiuni din Europa. Printre acestea se numără și Regiunea Veneto, Italia, acolo unde se anunță cantități de apă ce vor depăși 100 litri/mp.

Se anunță ploi abundente și în alte zone ale Italiei, dar și în sudul Germaniei, unde a fost emisă avertizare cod portocaliu. Și în Franța, Elveția, Belgia, Olanda și Croația sunt așteptate ploi și vijelii.

Cod roșu de vreme extremă în Europa

Chiar și în ultima lună de primăvară vremea se va menține mult mai rece decât cea specifică acestei perioade în care ne aflăm, în aproape toată România. Astfel că, maximele se vor încadra între 12 și 19 grade Celsius, ușor mai ridicate în Crișana și în Maramureș.

În țară, cerul va avea înnorări și vor mai fi ploi local la munte și în sud-vest, pe arii restrânse în nord-est și izolat în rest. Însă, la altitudini mari precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și chiar ninsoare.

Cât despre vânt, acesta va avea intensificări susținute în special în sudul Banatului și vestul Carpaților Meridionali, cu viteze ce pot depăși 60…70 km/h, iar în restul teritoriului va suflă slab și moderat, pe alocuri cu rafale în general de 40…45 km/h, iar izolat se va forma ceață.

Cum va fi vremea în Bucuresti

Cât despre Capitală, aici regimul termic vine fi în continuare cu valori mult mai scăzute decât ar fi normal în finalul lunii mai. Așadar, cerul va avea înnorări, iar probabilitatea de ploaie va fi scăzută. Chiar dacă vântul va suflă în general moderat, temperatura maximă va fi de 17…19 grade Celsius, iar cea minimă de 4…7 grade Celsius.

Vineri, 12 mai 2023, vremea se va menține rece pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 19 grade Celsius, iar cerul va avea înnorări și va ploua în vest, sud-vest și centru și pe arii restrânse în rest. Vom avea parte și de averse, izolat moderate cantitativ.

În zona montantă se vor semnala precipitații mixte, astfel vântul va fi în continuare intens în sudul Banatului și vestul Carpaților Meridionali, iar în rețul zonelor va suflă slab și moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilei.

Prognoza meteo în minivacanța de Rusalii

În săptămâna 29 mai – 5 iunie, atunci când sunt celebrate Rusaliile, valorile medii termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregului teritoriu al României.

Mai mult decât atât, din informațiile meteorologilor ANM, cantitatea de precipitații estimată pentru această săptămână va fi deficitară în regiunile nordice și nord-estice, dar și local excedentară în extremitatea de sud a țării.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours