Nepoata lui Arsenie Boca, dezvăluiti inedite despre celebrul duhovnic: „Avea reacții neobișnuite pentru lumea de atunci”

Nepoata lui Arsenie Boca, dezvăluiti inedite despre celebrul duhovnic. Zoe Daian este nepoata lui Arsenie Boca, acesta fiind cel care a crescut-o. Ajunsă la vârsta de 90 de ani, Zoe a vorbit despre Arsenie Boca, făcând dezvăluiri emoționant despre unchiul său.

Nepoata lui Arsenie Boca, dezvăluiti inedite despre celebrul duhovnic: „Avea reacții neobișnuite pentru lumea de atunci”

Nepoata lui Arsenie Boca este singura rudenie de sânge ce o mare are părintele. Zoe Dăian, 90 de ani, s-a refugiat în „Casa Mea Eden’, un cămin de bătrâni din Bihor. Aceasta vorbește cu lacrimi în ochi despre Arsenie Boca, acesta fiind cel care a crescut-o.

Zoe a vorbit despre copilăria părintelui și a făcut dezvăluiri surprinzătoare. „Tot ce a făcut m-a marcat pentru că avea reacţii neobişnuite pentru lumea de azi, lumea de atunci”, a mărturisit Zoe Dăian, potrivit Antena3.

Nepoata părintelui îi impresionează pe toți cei care vin să o viziteze. Aceasta își amintește cât de modest și introvertit era unchiul ei. Potrivit acesteia, îi plăcea să se roage, să citească și să picteze icoane. De asemenea, premonițiile erau un alt har de al său. „Când eram studentă la Cluj, atunci mi-am dat seama că imi scria scrisoare. Nu umbli cu capul acoperit, nu îţi pui fular la gât şi acum eşti răcită”, a mărturisit Zoe Dăian.

Zoe a declarat că ultima oară l-a văzut în anii ’80, deoarece după instalarea comuniștilor, din momentul în care Arsenie Boca a ajuns în atenția Securității, acesta a vrut să o protejeze și i-a cerut să nu îl mai caute.

Localitatea bihoreană Șoimi, unde locuiește Zoe,a devenit loc de pelerinaj, iar pe 29 septembrie se împlinesc 111 de ani de la nașterea Părintelui Arsenie Boca.

Nepoatei acestuia i-au rămas întipărite în minte multe amintiri cu acesta, iar pe unele le-a reconstituit din poveștile părinților. Aceasta a spus că Arsenie era serios și retras și că a învățat să cânte la instrumente foarte repede.

„În adolescenţă, am mers cu mama mea să îl vizităm la mănăstirea sin Sâmbăta de Sus. Am coborât în gara Voila, de unde mai aveam 15 kilometri până la mănăstire. Am mers pe un drum greu, pe o vreme sufocantă, crezând că el nu ştie că venim.

Supărată din această cauză, mama mea a drăcuit de două ori, spunând că ar fi fost mai bine dacă Zian şi-ar fi ales o mănăstire mai apropiată de locurile natale. De Ţara Moţilor.

Pe drum, Zian ne-a ieşit în cale şi a dojenit-o pe mama mea, spunând: Mărioara, de ce ai drăcuit de două ori. Ne citea gândurile, vedea ce este în sufletele noastre, la fel cum făcea cu toţi cei care veneau la el pentru a-i cere ajutorul”, a afirmat Zoe.

Nepoata lui Arsenie Boca a avut COVID-19

Psihologul Zoe Dăian a trecut prin momente dificile în ultimii ani. Aceasta și-a revenit aproape complet după ce a stat 4 săptămâni în comă, din cauza unui atac cerebral, iar anul trecut a avut o formă severă de COVID-19.

Nepoata lui Arsenie Boca e convinsă că e vegheată de unchiul ei. „Am suferit după un COVID groaznic care a lăsat urme. M-am rugat lui şi mi-a venit o linişte. Parcă îmi spunea: Fii liniştită că eu sunt lângă tine”, a spus nepoata duhovnicului.

Divorțată de soțul ei, care a decedat între timp, ar fi vrut să se retragă la mănăstirea Prislop, sperând să fie înmormântată aproape de unchiul ei. Dorința i-a fost refuzată. .

„Stareţa mi-a spus că nu voi putea fi înmormântată lângă el. Aşa că am plecat. I-am zis că nu voi rămâne neînmormântată, se va găsi cineva să o facă”, declara Zoe Dăian. Femeia a mărturisit că unchiul ei i-a rămas aproape și după moarte, ajutând-o să treacă peste un divorț dureros, ghidând-o să-și educe fiica, care acum e asistentă medicală în Grecia.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours