Atenție! Probleme Alimentare Descoperite în Magazinele Mari

Este alertă alimentară în marile lanțuri de magazine din România. Un desert iubit de consumatorii vegani, dar și de către cei care au intoleranță la lactoză, a fost retras de la vânzare. Care este, de fapt, greșeala pe care producătorul de lactate l-a făcut, dar și cum a pus în pericol sănătatea consumatorilor.

Sunt foarte multe persoane care au intoleranță la lactoză, respectiv lapte și alimente derivate din lapte. În cazul în care o persoană alergică va consuma produse care conțin lactoză se va confrunta cu dureri abdominale, distensie abdominală din cauza gazelor acumulate în intestin, flatulență, greață, diaree, în anumite cazuri s-au întâlnit și dureri musculare, dureri puternice de cap, rinită alergică, astm, chiar și tulburări ale ritmului cardiac.

Alertă alimentară în supermarketuri

Un desert vegan a fost retras de la vânzare. Este vorba despre o spumă de ciocolată pe bază de cremă de nuci de cocos din gama Müller Vegan Mousse Desert, în care s-a descoperit o proteină din lapte, proteină ce ar putea fi periculoasă pentru persoanele cu alergice sau cu intoleranță la lactoză.

”Producătorul de lactate Alois Müller GmbH & Co.KG recheamă produsul Müller Vegan Mousse Desert de spumă de ciocolată pe bază de cremă de nuci de cocos (24649 VM Vegan Mousse Schoko) (2 x 70 g) ca măsură de precauţie pentru protecţia consumatorilor.

Produsul Müller Vegan Mousse Desert de spumă de ciocolată pe bază de cremă de nuci de cocos
Acest lucru poate duce la posibile reacţii alergice la persoanele care suferă de o alergie la proteinele din lapte. Pentru persoanele care nu suferă de o alergie la proteina din lapte, mousse-ul este potrivit pentru consum fără restricţii”, anunţă, vineri, ANSVSA.

Din primele informații, se pare că producătorul de lactate Alois Müller GmbH & Co.KG ar fi anunțat existența unei erori tehnice. În fabricarea desertului vegan a fost adăugată o proteină din lapte. ANSVSA recomandă ca persoanele cu alergie sau intoleranță, care au acasă acest produs cu data de expirare 13 mai și 27 mai să se abțină de la consum. S-a dispus retragerea desertului vegan din hipermarketurile Kaufland, Auchan, Carrefour și Cora.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours