O Recunoști? Domnișoara Din Imagine Este Foarte Cunoscută Acum

Nu multă lume știe cum arăta actualul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, în tinerețe, dar și faptul că inițial a fost membră PRM.
Aceasta s-a înscris în primul partid politic pe când era elevă în clasa a zecea.

După numai trei ani ea a devenit lidera Organizației de Tineret România Mare Dolj.

Chiar dacă a devenit deputat PRM la vârsta de 25 de ani, mai apoi a trecut în tabăra social-democraților.

Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii, este în politică de foarte mulți ani. Aceasta s-a înscris în primul partid politic la doar 16 ani, când încă era elevă de liceu.

Primii pași în politic

Acum, Lia Olguța Vasilescu are 44 de ani și are trecută în portofoliu funcția de ministru al Muncii, dar și de primar al Craiovei, unde a fost lider administrativ timp de cinci ani, până în 2017, când a trebuie să își dea demisia pentru a face parte din Guvern.

Chiar dacă acum face parte din Partidul Social Democrat, prima dată când a intrat în politică, Lia Olguța Vasilescu a ales PRM. După numai trei ani aceasta a devenit liderul Organizației de Tineret România Mare Dolj.

Apoi, ea a terminat cursurile Facultății de Litere şi Istorie din Craiova, unde a studiat specializarea română-italiană.

După aceea, deși ea era în același timp și politician, a decis să urmeze calea jurnalismului. S-a angajat la cotidianul local, numit „Cuvântul Libertăţii”.

După doar un an pe postul de redactor, ea a fost nominalizată de Corneliu Vadim Tudor pentru un loc în Camera Deputaților.

Astfel, în anul 2000, Lia Olguța Vasilescu a fost promovată de șeful Partidului România Mare pentru a deveni deputat.

Ea avea doar 25 de ani când a primit această oportunitate. Ajunsă la București, Lia Olguța Vasilescu s-a făcut remarcată și mai mult decât atât, primind și o poreclă: Karatista. Aceasta practicase anterior artele marțiale și are centura neagră.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours