Locul Din Romania Unde, Cu 5 Lei Pe Zi, Te Tratezi De Reumatism. Proprietatile Sale Vinedecatoare Au Fost Descoperite De Daci

Cine nu are bani sau timp sa ajunga la tratament intr-o statiune consacrata, poate incerca o varianta mai ieftina, insa la fel de buna.

La doar cativa kilometri de Bistrita, in localitatea Sarata, zeci de oameni merg in fiecare an pe malul lacului sa-si trateze problemele reumatice cu namol si apa sarata. Chiar daca nu exista amenajari speciale, oamenii se simt bine inconjurati de padure si aer proaspat, iar locul a ajuns sa fie cunoscut pe baza recomandarilor.

La 10 km de Bistrita, in localitatea Sarata exista un lac la care oamenii vin de ani buni sa se trateze de spondiloza sau reumatism. Studiile confirma ca apa si namolul de aici au proprietati curative, cunoscute si de stramosii nostri. Lacul se afla pe un filon de sare ce porneste de la Praid, iar specialistii au identificat 13 fantani de salina ce dateaza inca din epoca dacilor.

Cei mai multi nu raman aici peste noapte pentru ca nu sunt suficiente locuri de cazare, insa chiar si asa – unii vin de la mari distante ca sa incerce apa si namolul din Sarata. Un turist a venit chiar din Germania, din Nurenberg.

Zvonul ca apa e buna pentru tratarea bolilor s-a transmis din om in om, si fiecare a inceput sa recomande locul. La asa reclama, multi nu s-au mai dus in statiunile consacrate, si isi cauta leac mai aproape de casa si mai ieftin. Administratorii lacului percep 5 lei de persoana.

“Aveam dureri de spate inainte, acum chiar nu ma mai doare, nu mai am probleme, sunt sanatos”, spune unul dintre vizitatori. “Te mai lasa incheieturile”, afirma alt turist. “De exemplu daca faci cel putin 10-12 sedinte iarna nu prea racesti”.

Namolul si apa sarata nu sunt indicate celor care sufera de hipertensiune arteriala, tulburari de ritm cardiac sau au probleme respiratorii

Mai multe

+ There are no comments

Add yours