Vești Bune Pentru Oamenii Care Au Terenuri Și Case, Dar Nu Au Acte! Acum E Gratis: Ce Trebuie Să Faci

În România cadastrul și intabularea pot fi făcute gratuit.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), a anunțat deja în urmă cu câteva săptămâni că activitatea de cadastrare gratuită din cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) se desfășoară în mii de localități din țara noastră.

Totodată, potrivit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, se fac lucrări de cadastru gratuit în aproape 65% dintre localități. Prin PNCCF, autoritățile își propun ca, până în 2023, toate terenurile și clădirile din țara noastră să fie cadastrate gratuit.

Programul PNCCF a fost demarat la sfârșitul lui 2015 și urmează să se încheie în anul 2023. Astfel, până anul viitor, autoritățile intenționează să cadastreze gratuit toate imobilele care nu sunt prinse în prezent în evidențele oficiale.

Până la sfârșitul lui 2021, așa cum apare într-un comunicat recent al ANCPI, au fost finalizate lucrările de cadastrare în 127 dintre cele 3.181 de localități vizate de cadastrări. În 2021 au fost finalizate lucrări de înregistrare sistematică în 29 localități, cu o suprafață totală aferentă de 1.033.612,97 hectare.

În același timp, ANCPI anunță că, în prezent, sunt în derulare lucrări de înregistrare sistematică în 1.998 de localități, ceea ce înseamnă 62,8% din totalul localităților amintit anterior.

Mai multe

15Comments

Add yours
 1. 1
  Karoly Peter

  Un singur lucru nu rezultă din acest articol: Ce trebuie să faci? De exemplu, noi avem teren într/o comună din alt județ., avem titlu de propriietate pe trei frați, dar întabularea nu este făcută.

 2. 3
  GUZU NECULAI

  SECRETARA PRIMĂRIEI COM BUDA JUD BUZĂU REFUZĂ să ÎMI ELIBEREZE ANEXA 24 PENTRU A DEZBATE MOȘTENIREA LA PĂRINȚII MEI DECEDAȚI ÎN ANUL 2004.!,!.

 3. 4
  GUZU NECULAI

  SECRETARA PRIMĂRIEI COM BUDA JUD BUZĂU REFUZĂ să ÎMI ELIBEREZE ANEXA 24 PENTRU A DEZBATE MOȘTENIREA LA PĂRINȚII MEI DECEDAȚI ÎN ANUL 2004..

 4. 5
  Neagoe Viorica

  Am construit o casă in anul 1999 la socrii mei care mi au promis că îmi vor face actele în timpul în care voi ridica casa.In 2000 soțul meu sa îmbolnăvit de cancer.Timp de 6 ani am stat cu soțul la Fundeni pentru tratamentul acestei boli.Dupa ce am venit acasă soacra mea m a alungat spumindu-mi să plec din casă pe care am ridicato cu mari sacrifici că nu îmi mai face acte.Cu un copil de 6 ani și cu un soț bolnav nu am avut unde să mă duc .Am făcut un proces iar primăria mi-a dat drept de proprietate dar între timp a murit socrul meu și surorile soțului au făcut taxa de succesiune după socrul meu care au avut un act de donație pe 250 de metri.Lau luat pe soțul meu care are alhtaimer din cauza citostaticelor și lau dus la o notara care au plătiți si la pus să semneze fără să citească și fără să îi spună ceva unde l-au băgat la renunțare de moștenire.Din cauza asta n-au băgat în tribunalul Dolj și mi sa anulat hotărârea judecătorească de a deveni propietar.Sora lui și a luat ordinului prefectului pe acești 250 de metri apoi au urmat mai multe procese, pentru că propietar de drept pe pământ unde am ridicat casa este bunica soțului adică mama lui socrul meu care a murit acum 30 de ani.Si acel act de donație la făcut socrilor mei doar pe 250 de metri,dar suprafață de pământ este de 1200 de metri pe care este construita casa mea.Casa este declarată la taxe si impozite și imi plătesc toate taxele doar pe casă și aș dori să mă informez cum aș putea să îmi primesc dreptul de propietar și pe pământ să fiu în regulă cu actele.Va mulțumesc frumos pentru timpul acordat.

  am plecat la Fundeni unde timp de5

 5. 6
  Catană Gabriel

  Din 2000 locuiesc la „țară”.
  Când am cumpărat casă,curtea și grădină nu eram obligați să facem cadastru.Am făcut doar actele de vânzare-cumpărare ,cartea funciară și primărie.
  Am fost la primărie ptr „cadastru gratuit”De fiecare dată am fost „plimbat”din diverse motive.
  Ce trebuie să fac să beneficiez și eu de acest program național:”cadastru gratuit „?
  Date :localitatea Alma cp.557021,jud. Sibiu. Tel:0769209209

 6. 9
  Chirilă Viorica

  Dacă se face că în comuna Borod,mai bine să stea în banca lor !Firme făcute peste noapte și tot așa dispărute .S-au dat bani grei pentru prestații de analfabeți,ca acum să pună pe drumuri ,pe bieții oameni.Cu toate GPS -surile au făcut hărți,de rahat.Am un nr.topo care avea o suprafață timp de 70 ani..acum după ei Nr Topo a crescut cu 136 m.Cum se poate asta ?Forma geometrică e schimbată.Totul s-au făcut și birou,nimeni nu a ieșit pe teren.Totul e o porcărie ,pe banii noștrii.Nimeni nu răspunde de nimic .. Țara hoților!

 7. 12
  Popescu Claudia Laura Evelina

  Bună ziua
  Mă numesc Popescu Claudia Laura Evelina sunt din Moreni județul Dâmbovița.
  Locuiesc într-un imobil (casă naționalizată) parter și etaj fiind 8 familii unde nu vine nimeni de la cadastru.
  Întrebarea mea este:
  Cine beneficiază de aceste cadastre că eu nici plătit nu reușesc să fac din 2017 cadastru și intabulare pentru obținerea de carte funciara la locuința mea.
  Sunt din Moreni județul Dâmbovița

 8. 13
  Dorina Maria Pop

  Da si au fost făcute titluri de proprietate trecute pe nume greșite. Fără o verificare a actelor, a celor care detin terenuri-le
  Acum ce rămâne de făcut! Sa dau in judecata pe cei care nu și-au făcut treaba corect. Celor care ma tin pe loc cu un teren intravilan cu greșeala titularizarii!

 9. 14
  Asta nu e cadastru

  Asta nu e cadastru ce se face la ora actuala făcut din birou fara măsurători, limitele se iau din poze, ne trezim cu mejdiile la vecini in curte, decât așa mai bine sa nu se facă, acum mai bine de 100 de ani in Ardeal s-au măsurat fiecare parcela cu aparatele de atunci iar acum se face cadastru că la cap-uri in timpul comunismului cu precizie de 20-30 metri, Acum sunt aparate performante Gps cu care se poate măsura la precizie de centimetrii, dar cine a făcut caietele de sarcini făcute prost de cei care nu se pricep la cadastru, nu au prevăzut ca sa se facă măsurători pe fiecare parcela de teren conform actelor de proprietate, ci ca fostele cap-uri se iau tarlalele de pe poze și se croiesc aiurea parcelele fără corelare cu actele de proprietate și in final iese un cadavru funciar.

 10. 15
  Marinel

  Am un teren cumpărat cu contract de mina in Zalau extravilan zona Meses între Ciumârna și Stana , nu se găsește nicăieri in Primărie înregistrat , cum as putea să-l întabulezi . Multumesc!

+ Leave a Comment