Data la care românii primesc voucherele de 250 de lei și pachetele cu alimente în aprilie. Anunțul făcut de Marcel Boloș

Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, a vorbit despre data la care intră banii pe voucherele de alimente în aprilie.

Vești bune pentru românii vulnerabili. Autoritățile au anunțat că cei 250 de lei pentru alimente vor fi virați înainte de Paște. Iată ce a declarat Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș.

Data la care românii primesc voucherele de 250 de lei și pachetele cu alimente în aprilie. Anunțul făcut de Marcel Boloș

Marcel Boloș a confirmă faptul că românii vor primi cei 250 de lei pentru alimente, chiar înainte de Paște, de data aceasta fiind vorba de o plată făcută în avans.

Autoritățile au decis ca oamenii să primească banii mai devreme, pentru a avea ce pune pe masă de sărbătorile pascale. Mai mult, românii se vor bucura și de pachete cu alimente din partea UE, în valoare de 390 de lei.

“Joia viitoare (13 aprilie – n.r.) intră banii pe carduri pentru cei 2,4 milioane de români pe care îi avem beneficiari la voucherele de alimente.

Sper să facem o surpriză plăcută, poate chiar de miercuri (12 aprilie – n.r.). Aceasta este practic tranșa a șasea din voucherele de alimente”, a declarat ministrul Boloș.
De asemenea, pachetele cu alimente ar trebui să ajungă înainte de Paște, pe 16 aprilie.

”Apoi, am spus 750.000 de pachete alimentare în valoare de 390 de lei, acelea, sperăm noi, ca în final, până săptămâna viitoare sa avem mai mult de 800.000 livrate “, a anunțat ministrul Investițiilor și proiectelor europene, conform TVR.

Conform unui comunicat al MIPE, în 2023 vor fi acordate șase tranșe de ajutor pentru alimente sau mese calde unui număr de 2.4 milioane de persoane aflate în situații grele. Pe județe, cele mai multe vouchere au fost acordate în București (122.000), urmat de Suceava (90.879), Iași (90.196), Dolj (89.801) și Bacău (82.410).

Voucherele de alimente se acordă în 2023 din două în două luni. ”Până în momentul de față, peste 2,37 de milioane de persoane beneficiază de acest ajutor, iar Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat că, pe listă, s-au mai adăugat peste 46.000 de nume ale persoanelor care vor primi și ele suma de 250 de lei, o dată la două luni”, menționează sursa citată.

Între timp, ministrul Marius Budăi oferea vești foarte bune pensionarilor, care își vor vedea pensia intrată în cont chiar înainte de Paște. ”Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în ședința de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare și încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paști.

În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. Am fixat ca și termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii și să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paști ”, a declarat Budăi, conform RTV.

Ministrul muncii nu s-a sfiit să laude pachetele de ajutoare, pe care le evaluează undeva la 390 de lei. ”Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, astăzi ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitație pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci e un avantaj foarte mare că aceste pachete alimentare și tot ce a însemnat programul în sine a avut o licitație pentru toată cantitatea de produse alimentare pe care o asigurăm și pe care încercăm să ajungă la beneficiari cât mai curând posibil.

Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite, urmând ca diferența să fie distribuită în perioada următoare, până cel târziu în luna iunie”, a completat ministrul Budăi.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours