Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Florii. Vei avea noroc tot restul anului dacă o să consumi acest aliment

Se apropie ziua de Florii. Aceasta este o sărbătoare extrem de importantă pentru creștini, care de asemenea, vine cu numeroase tradiții și obiceiuri respectate încă din cele mai vechi timpuri. Floriile sunt sărbătorile anual, în duminica dinaintea Paștelui.

Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Florii

De asemenea, nu puțini sunt cei care își serbează ziua de nume de Florii. Numeroși români poartă nume de flori, precum Florin, Florina și nu numai. Dincolo de asta însă, este bine să cunoaștem tradițiile și obiceiurile pe care trebuie să le respectăm.

Se spune că unele lucruri ne aduc mare noroc în casă, dar și prosperitate, în timp ce altele ne pot aduce necazuri în acest an. Una dintre cele mai importante reguli este cea legată de alimentele de pe masa de Florii. Ce punem pe masă pentru a atrage norocul în viața noastră?

În primul rând încă suntem în Postul Paștelui, astfel că pe masa de Florii nu pot exista decât mâncăruri fără carne, ouă, sau lapte. Vestea bună este însă că peștele este permis. De Florii este dezlegare la pește, iar acest aliment ne poate aduce și alte beneficii.

Mai exact, pentru cei care nu știu, conform scrierilor vechi, în această zi sfântă, Iisus ar fi cerut să mănânce pește. Acesta este și motivul pentru care și Biserica oferă ocazia celor care postesc să se delecteze cu un astfel de preparat. Mai mult de atât, există și o altă regulă care trebuie știută.

Conform tradiției, toți cei care mănâncă pește de Intrarea Domnului în Ierusalim, deci de Florii, vor avea mare noroc în viață. Reușesc să se vindece de orice boală grea, vor avea puteri tămăduitoare și de asemenea, peștele consumat de Florii aduce înțelegere și armonie în casă.
Tradiții și obiceiuri de Florii

Iar șirul tradițiilor și al obiceiurilor nu se oprește doar aici. O altă tradiție de Florii este cea legată de ramura de salcie. Creștinii trebuie să ducă ramurile la Biserică. Mai apoi, acestea sunt sfințite de preoți și aduse înapoi acasă, unde vor fi puse lângă icoane.

Ce rol are salcia? Aceasta ne ferește de orice boală grea, dar și de spiritele rele. Mergem mai departe cu o altă tradiție legată de vreme. Se spune că dacă de Florii va fi frig, așa va fi și în prima zi de Paște. Iar același lucru este valabil și în cazul unei zi ploioase, sau călduroase.

De Florii este bine să știm că există și unele lucruri interzise. Având în vedere că vorbim despre o sărbătoare extrem de importantă în Calendarul Ortodox, trebuie să știm că nu avem voie să muncim duminică. Este interzisă munca la câmp, dar și treburile casnice.

De asemenea, tot în această zi de mare sărbătoare nimeni nu are voie să se spele pe cap. Se spune că cine va face acest lucru va avea părul alb cu mult înainte de vreme. Cel mai bine este ca în duminica de Florii doar să ne odihnim și să petrecem timp alături de cei dragi.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours