Motivul pentru care nu reușești să dormi bine noaptea. Care este ora la care ar trebui să bei ultima cafea din zi

Majoritatea oamenilor beau cafea încă de la prima ora a dimineții, pentru a avea energie pe parcursul întregii zile. Sunt multe persoane care consumă chiar și cinci cafele pe zi, fără să își dea seama că acestea le pot afecta somnul din timpul nopții.

Consumul unei cantități prea mari de cafea poate afecta calitatea somnului. Cu toate acestea, un studiu realizat de cercetătorii din Australia arată că cei care consumă în jur de două-trei cești cu cafea pe zi au un risc mai scăzut de a muri de tinere sau de a avea probleme cardiovasculare, spre deosebire de cei care nu o consumă deloc.

La ce oră ar trebui să bei ultima cafea a zilei, pentru a avea un somn liniștit

Cafeaua este cea mai populară băutură din întreaga lume, iar cei mulți o îndrăgesc datorită gustului, dar și pentru că ajută la creșterea nivelul de atenție. Consumată în mod excesiv, cafeaua poate afecta somnul și poate cauza și alte probleme de sănătate.

Experții consultați de The Guardian au explicat ce legătură există între cafea și cei care nu reușesc să adoarmă. Cofeina perturbă somnul dacă este consumată în momente diferite ale zilei.

Specialiștii spun că trebui să consumăm ultima cafea cu cel puțin șase ore înainte să ne culcăm. Explicația este simplă. Cofeina rămâne în corpul nostru timp de aproximativ șase ore după ingerare. Astfel, dacă vă beți ultima cafea la ora 16:00, cofeina va fi încă în corp la ora 22:00.

Așadar, dacă vreți să vă culcați devreme, ar fi bine să beți cafeaua mai devreme, astfel încât organismul să aibă timp să elimine complet cofeina.

„Ar trebui să fie un lucru echilibrat. Văd o mulțime de oameni care beau trei cafele la rând sau cam așa ceva dimineața. Asta înseamnă 1.000 sau 1.500 mg înainte de a ajunge la ora prânzului. Apoi se opresc din băut. Acesta nu este un mod rațional de a face lucrurile: este vorba despre menținerea unui nivel, fără mari suișuri și coborâșuri.

Prin urmare, consumul de cafeină în timpul zilei ar trebui să fie cât mai echilibrat posibil, fără vârfuri mari de energie pentru a asigura un somn de bună calitate”, a declarat Nick Littlehales, un antrenor de somn consultat la The Guardian.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours