Ce faci cu varza murată primăvara. Mulţi români o aruncă, însă e greşit. Aşa te bucuri de ea tot anul

Odată cu venirea primăverii, multe gospodine obișnuiesc să arunce varza murată care prinde floare sau se strică. Playtech Știri îți recomandă să apelezi la o modalitate de depozitare a legumelor cu ajutorul căreia le vei păstra aroma în timp, fără să se strice. Tu ce faci cu varza murată primăvara? Iată cum poți să te bucuri de ea mai mult timp!

Ce faci cu varza murată primăvara

Când vine vorba despre pregătirea și păstrarea legumelor în cele mai bune condiții, diversitate crește întotdeauna șansele de succes. Același principiu se aplică și în cazul verzei murate. Și tu ai pus varza la murat, toamna trecută, pentru a te bucura de ea iarna? Vestea bună este că poți profita în continuare de ea.

Chiar dacă primăvara multe gospodine obișnuiesc să facă curățenie în cămară și să arunce legumele ce sunt pe cale să se strice, nu trebuie să procedezi și tu la fel. Dacă știi cum să depozitezi corect varza murată – atât foile, cât și cotoarele -, probabilitatea ca acestea să se strice va fi minimă.

Este absolut normal ca, în timp, varza murată să se strice. Mai ales după o perioadă de câteva luni, în care a fost păstrată în butoi. Ce nu știu toate gospodinele este că, în loc să arunci varza din recipientul din cămară, o poți pregăti în așa fel încât să o folosești la prepararea mâncărurilor timp de mai multe săptămâni.

Așa, frunzele de varză nu se vor strica

Este foarte simplu. Pentru început, scoate toate căpățânile de varză murată care riscă să se strice în butoiul cu legume pentru iarnă. Stoarce bine fiecare căpățână de zeamă. Dacă vrei să gătești un preparat pe bază de varză murată, folosește exact câte foi ai nevoie. Nu arunca ce mai rămâne din legumă, însă.

Restul de foi de varză, chiar și bucățile tăiate, le poți depozita în pungi de plastic. Aranjează în punguțe mici foi de varză murată sau cotoare de varză murată în funcție de câte ai nevoie pentru o tură de sarmale sau pentru a găti un anumit fel de mâncare. Ulterior, pune pungile la congelator.

Cele mai experimentate gospodine susțin că varza murată își păstrează gustul delicios până la cel puțin șase luni de zile, după depozitarea foilor la temperaturi foarte scăzute. Astfel, dacă ți se face vreodată poftă de varză murată și să prepari mâncare pe bază de foi de varză, folosește cu încredere produsele congelate.

Dacă pui frunzele și cotoarele de varză la congelator, le vei putea folosi în bucătărie până toamna viitoare, când vei pune alte legume la murat. Procedând astfel, faci economie, nu mai trebuie să arunci varza stricată și te vei bucura și de o aromă delicioasă a preparatelor tradiționale gătite de-a lungul primăverii sau verii.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours