Se Prepară Din 7 Ouă, 250 Grame Zahăr, 400 Grame Smântână, 700 Grame Brânză De Vaci
Ingrediente:
-250 grame zahăr
-400 grame smântână
-2 lingurițe coajă rasă de lămâie
-700 grame brânză de vaci (bine stoarsă)
-4 linguri mari griș
-7 ouă
-4 plicuri zahăr vanilat
-125 grame unt topit și răcit
-200 grame stafide înmuiate într-o lingură de esență de rom
-1 praf de sare
-4 linguri mari făină
Mod de preparare:
Pornim cuptorul, il setam la 180 grade celsius si il lasam sa se incalzeasca.
Într-un lighean mai mare, punem brânza de vaci, zahărul, zahărul vanilat, smântâna, făina, grișul, untul topit și răcit,
coaja de lămâie și gălbenușurile. Amestecăm cu un tel, până cand se omogenizeaza apoi adăugăm și stafidele.
Intr-un alt bol, mixăm spumă albușurile împreună cu un praf de sare, apoi încorporăm treptat peste compoziția de brânză, amestecând ușor cu telul.
Turnăm compoziția rezultata intr-o tava rotunda de 22 centimetri, tapetată cu hârtie de copt in prealabil.
Bagam tava in cuptorul preincalzit si lasam sa se rumeneasca timp de aproximativ 60 de minute.
Cand este gata, o scoatem, o lasam sa se raceasca iar apoi o pudram cu zahăr pudră.
Poftă bună!
+ There are no comments
Add yours