Primăvara a venit deja. În martie, meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât ar fi normal

Parte bună este că sunt șanse mari să spunem, cât de curând, adio, iarnă! Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât ar fi normal în ultima săptămâna a anotimpului rece.

Și potrivit specialiștilor, în luna lui Mărțișor va fi neașteptat, de cald peste tot, în țară. Vin, însă, și ploi abundente.

Potrivit ANM, am traversat o iarnă blândă în majoritatea regiunilor cu scurte perioade de ger la munte. Deși mai sunt 9 zile până pe 1 martie, primăvara a venit deja, spun meteorologii.

Potrivit acestora, săptămâna viitoare ne vom bucura de temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal iar în vestul țării se vor înregistra 4 grade peste mediile perioadei. La orele prânzului maximele vor fi cuprinse între 8 și 19 grade Celsius iar puținele ninsori care vor mai cădea se vor transforma în ploi.

Vreme caldă va fi și de Mărțișor. Primăvară începe cu o abatere termică de două grade în jumătatea de vest a țării dar nu sunt semne de instabilitate.
Va fi plăcut și de Ziua femeii mai ales în Moldova și Oltenia. În vest este posibil să plouă.

Penultima săptămână din Martie rămâne una cu vreme blândă, doar că vor cădea cantități mari de apă, cu excepția litoralului.

Climatologii nu văd cu ochi bun încălzirea și atenționează că diferențele mari de temperatură pot să vină la pachet cu episoade de instabilitate severă, în special vijelii, iar dacă abaterea termică se păstrează s-ar putea să avem și anul acesta cel mai timpuriu cod galben de caniculă emis de meteorologi.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours