Au Cumpărat O Plantă La Preț De Chilipir, Dar Apoi Au Descoperit Ce „Comoară” Ascunde Aceasta, De Fapta

Doi tineri au mers la un magazin de bricolaj și au găsit o plantă la reducere. Fericiți de chilipir, aceștia au cumpărat-o, dar ulterior au descoperit ce „comoară” ascunde aceasta.

Un tânăr și iubita lui se plimbau printr-un magazin de bricolaj și de redecorare a locuințelor atunci când au văzut o plantă inedită, cu prețul redus. Au cumpărat-o și au luat-o acasă. După ce s-au documentat mai bine, aceștia au descoperit ce „comoară” ascunde aceasta.

Aceasta este incredibila întâmplare prin care au trecut Harry Langstaff și Amy Biffa din Marea Britanie. Cei doi îndrăgostiți au decis să meargă la cumpărături într-un magazin de bricolaj. Totuși, în timp ce se plimbau printre raioanele cu tot felul de produse, tinerii au dat cu ochii de o plantă inedită, cu frunze mari. Pasionați de botanică, aceștia au înțeles imediat că este vorba despre o plantă specială, dar nu au bănuit ce „comoară” ascunde aceasta.

Aceasta tocmai fusese redusă de la prețul de 24 de lire sterline la doar 12, o sumă echivalentă cu 60 de lei. Fericiți de norocul pe care l-au avut, aceștia nu au mai stat pe gânduri și au cumpărat-o. Au dus-o acasă, apoi au decis să se documenteze mai bine în privința achiziției lor.

Așa au descoperit faptul că planta era din specia monstera Aurea marmorata, una destul de rară și extrem de valoroasă. Apoi, curioși să vadă cam cât ar valora o astfel de plantă, aceștia au mers mai departe cu cercetările și nu mică le-a fost surpriza atunci când au descoperit ce „comoară” ascunde aceasta. Practic, pe site-urile de specialitate, monstera Aurea marmorata se vinde cu un preț ce pornește de la 200 de lire sterline și poate ajunge chiar și la 2.000 de lire sterline! Înțelegând ce chilipir au descoperit, tinerii au pozat planta și și-au făcut publică povestea.

Se pare că reducerea a fost aplicată de către angajații respectivului magazin de bricolaj atunci când aceștia au observat că una dintre frunze este galbenă. Au presupus că planta se va usca, dar nimeni nu s-a gândit că fix acest „petic” de altă culoare este semnul că specia este una rară și deosebită.

Întâmplarea a ajuns pe internet și a devenit virală în toată lumea, stârninid numeroase reacții în rândul internauților. Unii s-au mirat, alții au glumit pe seama faptului că vor începe să caute pe la rude astfel de plante în ghiveci.

Tinerii au în prezent o mică afacere cu plante rare și deosebite și obișnuiesc să meargă prin magazine pentru astfel de chilipiruri. Cei doi consideră că, în prezent, planta cumpărată valorează undeva la 600 de lire sterline și intenționează să vândă frunzele cu 170 de lire sterline bucata, arată cei de la thesun.co.uk.

În România, monstera mai este cunoscută și ca filodendron (philodendron).

Mai multe

+ There are no comments

Add yours