Un japonez, laureat al Premiului Nobel, a ajuns viral în lume după ce și-a prezentat dieta

Yoshinori Ohsumi, cercetător japonez specializat în biologie celulară, a devenit celebru în întreaga lume după ce a descoperit un principiu alimentar care ajută corpul în lupa cu kilogramele şi regenerarea celulară.

Metoda sa a avut succes în toată lumea încât Yoshinori Ohsumi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în 2016.

Yoshinori Ohsumi susține că dieta lui ajută şi la protecţia împotriva cancerului de piele, scade riscul cancerului de sân şi tensiunea arterială.

Practic, Yoshinori Ohsumi a descoperit mecanismul prin care celulele își distrug și își reciclează propriul conținut, ceea ce ar putea duce la o mai bună înțelegere a unor boli precum cancerul, Parkinson și diabetul de tip 2.

Dieta propusă de Yoshinori Ohsumi prevede creșterea perioadei în care resimțim senzația de foame. Astfel, celulele reciclează tot de este vechi şi inutil şi reîntineresc. Tehnic, procesul se numește autofagie sau post intermitent.

Autofagia (cuvânt care provine din greacă auto – singură, fagein – a mânca) este un proces prin care celula eukariotică își poate recicla o parte a conținutului ei. Practic, componentele celulare se degradează și se reciclează singure.

Profesorul japonez a descoperit 15 gene esențiale pentru autofagie

Când organismului uman îi este foame, se mănâncă singur, face un proces de curățare, începe prin a elimina toate celulele bolnave, cancerul și celulele îmbătrânite.

“Foamea menține organismul tânăr și luptă împotriva bolilor precum diabetul.

În timpul foamei organismul produce proteine speciale care sunt create doar în anumite condiții. Iar atunci când sunt făcute, organismul adună selectiv aceste proteine în jurul celulelor bolnave, canceroase sau moarte, le dizolvă și le restaurează și beneficiază organismul de nutrienți produși în urma acestui proces.”

Așa se face reciclarea în post. Oamenii de știință au realizat prin studii îndelungate specializate că procesul autofagiei necesită condiții neobișnuite care forțează organismul să facă acel proces. Aceste circumstanțe speciale includ o persoană care se abține de la mâncat și băut timp de 16 ore (ciclul 8/16).

Oamenii ar trebui să funcționeze normal în această perioadă. Acest proces ar trebui repetat de ceva timp pentru a obține curățarea maximă a organismului și nu pentru a reactiva celulele bolnave. Se recomandă repetarea procesului de foame și sete una sau două zile pe săptămână conform Yoshinori Ohsumi – Premiul Nobel pentru Fiziologie și Medicină.

Descoperirile lui Ohsumi duc la o nouă înțelegere a proceselor prin care celula își reciclează conținutul

Autofagia este un proces de importanță fundamentală în numeroase procese fiziologice, cum ar fi adaptarea la înfometare sau răspunsul la infecții.

Mutațiile genelor responsabile pentru autofagie pot cauza boli, iar procesul are legătură inclusiv cu cancerul și bolile neurologice, arata comitetul Nobel în 2016.

Astfel, cercetările efectuate în 2017 au concluzionat că cei care mănâncă între orele 8.00 şi 20.00 sunt mai predispuși la probleme de sănătate decât cei care mănâncă între orele 8:00 şi 14:00.

Când fereastra alimentară este mai restrânsă, riscul de a avea diabet, anemie sau obezitate este mai mic.

Conform teoriei cercetătorului japonez fereastra alimentară are următoarele beneficii:

– Protecţia împotriva luminii UV, a cancerului de piele şi încetinirea procesului de îmbătrânire.
– Scade riscul cancerului de sân, tensiune arterială şi riscul bolilor de inimă.
– Creşte calitatea somnului.

Cum decurge dieta propusă de Yoshinori Ohsumi

– Luați micul dejun la 30-60 de minute după trezire.
– Începeți lucrul la 2-3 ore după trezire.
– Mâncați mai consistent la micul dejun decât la prânz.
– Reduceți fereastra alimentară la 6-8 ore, fără a schimba numărul de calorii.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours