Cardurile de alimente vor fi încărcate cu 1500 de lei, în 2023

Cardurile de alimente se vor încărca în luna martie, iar românii care au nevoie de acești bani, trebuie să îndeplinească câteva criterii.

Voucherele sociale vor fi acordate și în 2023, în șase tranșe a câte 250 de lei.
Au existat câteva probleme privind alocarea sumelor, astfel că suma va fi transferată pe carduri în luna martie, urmând să mai fie primiți în mai, iulie, septembrie și decembrie.

Cum acești bani vor fi distribuți în martie, în februarie vor fi distribuiți și banii pentru energie. Prima tranșă este de 700 de lei din cei 1400, iar cea de-a doua în septembrie.
Românii care primesc banii trebuie să îndeplinească câte criterii.

Astfel, veniturile lunare proprii ale pensionarilor trebuie să fie mai mici sau egale cu 1500 de lei, iar tot aici se încadrează și persoanele care suferă de handicap grav, mediu sau accdentuat, iar veniturile nu depășesc 1500 de lei.

Poștașii vor merge la training pentru a învăța să folosească cardurile de energie

Poștașii sunt nemulțumiți după ce au primit ca sarcină distribuirea cardurilor de energie.

Poșta Română spune că angajații sunt mult puțini și că nu știu cum să folosească aceste carduri, dar că oamenii vor fi trimiși la un training.
Reprezentanții Poştei spun, însă că aceștia vor urma un training în acest sens.

„Noi am pregătit echipe de training la nivel central, care urmează să ducă mai departe felul în care se desfășoară citirea în sine, odată ce lucrurile evoluează. Există o pregătire la nivel național, după aceea la nivel de sucursale, la nivel de OJP și ulterior la nivel de oficiu poștal.

Toată această pregătire ar trebui să dureze două săptămâni și noi intenționăm să o începem la 1 februarie, atunci când normele sunt clare, atunci când procedurile sunt clare”, a declarat Valentin Ştefan, directorul Poşta Română la Antena 3.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours