Ce se întâmplă dacă ai un smochin în curte

Despre smochine se știe că sunt fructe delicioase, însă un smochin în curte poate ajuta mai mult. Despre acest copac se spune că poate alunga boala și sărăcia, în special datorită numeroaselor beneficii pe care le are pentru sănătate.
Un smochin în curte vă scapă de vizita la famacie

Astfel, frunzele, lăstarii, fructele și chiar și sucul lăptos pot fi utilizate în prepararea ceaiurilor, unguentelor sau decocturilor care devin remedii naturale puternice.

Dacă aveți probleme cu circulația, puteți să folosiți o infuzie obținută din frunze de smochin. Folosiți 20-30 de frunze de smochin la un litru de apă clocotită și consumați maxim două căni de infuzie pe zi, timp de 5-6 zile.

Frunzele se pot consuma și pentru a reduce simptomele ulcerului, mestecând 2-3 frunze dimineața, pe stomacul gol.

Cu lăstarii în creștere puteți să preparați un decoct care luptă contra constipației. Folosiți 50-60 de lăstari la un litru de apă. Acest decoct este și un tratament natural care se folosește extern în tratarea furunculelor, a abceselor, stomatitelor și gingivitelor.

De asemenea, sucul lăptos este eficient împotriva negilor și bătăturilor, folosindu-se dimineața și seara pe zonele afectate.

Cultivarea smochinului

Atunci când toți factorii de mediu sunt bifați, smochinul nu este un arbore greu de întreținut. În primul rând, smochinul se autopolenizează, fiindcă toate florile sunt de sex feminin. De asemenea, smochinul intră pe rod din al doilea an de la plantare, însă începe să aibă o producție mare din anul al patrulea.

În cazul în care este plantat într-o zonă cu climă caldă, smochinul poate rodi de două ori pe an, prima dată primăvara târziu și a doua oară toamna.

Smochinii se plantează pe locuri însorite, ferite de curenții de aer, având mare nevoie de temperaturi blânde pentru o recoltă bogată.

O altă caracteristică benefică a acestei specii este longevitatea. Un smochin poate să trăiască până la 80 de ani atunci când este întreținut corespunzător. Prin tăierile aferente, smochinul poate crește sub formă de tufă, pe spalier sau pe pom de trunchi.

Are nevoie de soluri calcaroase și sărace, așa că puteți să puneți câteva pietre în groapă, pe lângă rădăcinile acestuia.

În perioada primăverii, după ce nu mai există șanse de îngheț, solul din jurul smochinului trebuie afânat, având nevoie și de irigații pentru o producție cât mai bună. Udarea se face o dată pe săptămână, iar în perioada de secetă la 2 zile.

Sfaturi practice pentru un smochin sănătos

De asemenea, ar fi necesar să ancorați fiecare ramură de la bază pentru a le proteja de vânturile puternice. Singurele tăieri necesare la smochin sunt cele de corecție.

Fertilizările se pot face în mai multe rânduri, o dată la începutul primăverii, o dată la finalul primăverii și a treia oară înainte de începutul lunii august. După această dată lemnul are nevoie să se întărească pentru iarnă, așa că nu se mai efectuează fertilizări.

În perioada iernii, smochinul trebuie protejat. Se adună toate ramurile, se leagă cu grijă pentru a nu le răni, se acoperă cu un sac sau o pânză specială (nu folosiți plastic), apoi se acoperă cu coceni de porumb, iar la bază se pune un strat de paie.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours