Cât câștigă Carmen Iohannis. Prima Doamnă este profesoară de limba engleză

Foarte multă lume este curioasă de cât câștigă Carmen Iohannis. Prima Doamnă este profesoară de limba engleză la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu.

Aceasta a ales să își urmeze cariera în continuare deși soțul ei, Klaus Iohannis este președintele țării.

Cei doi sunt căsătoriți de peste 25 de ani.

Cât câștigă Carmen Iohannis pe lună din salariu de profesoară

În anul 2014 viețile celor doi s-au schimbat radical după alegerile prezidențiale din România.

O fire discretă și elegantă, Carmen Iohannis a ales să profeseze in continuare meseria de care îi este foarte drag. Nu de puține ori elevii au fost surprinși arătându-și afecțiunea față de aceasta.

Carmen Iohannis câștigă bine din meseria pe care o are si este de apreciat faptul ca nu și-a abandonat meseria la care ține extrem de mult.

Prima Doamnă a României este profesoară la un liceu prestigios din Sibiu și a obținut anul trecut suma de 43.450 de lei. Salariul pe lună pentru Carmen Iohannis este de 3.620 de lei.

Conform declaraţiei de avere preşedintele României a încasat din salarii în 2019 suma de 179.7345 de lei.

Până anul trecut cei doi soți dețineau ouă apartamente şi trei case. În cea mai recentă declaraţie de avere, înregistrată în 11 iunie 2020, a mai apărut încă un apartament în Sibiu.

Acesta are o suprafaţă de 67 de metri pătraţi și este moştenit de Carmen Iohannis.

În plus, șeful statului are un depozit la BCR, deschis în 1999. Are în cont suma de 208.000 lei. Klaus Iohannis este președintele României din 21 decembrie 2014. În trecut a ocupat funcția de primar al orașului Sibiu.

Pe vremea comuniştilor, când era doar o adolescentă, Carmen Iohannis participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuinţa sa privată, situată în strada Şelarilor (Sibiu).

De altfel, la aceste slujbe era prezent uneori şi Klaus Iohannis.

Se poate spune că Prima Doamnă a României a învăţat de atunci să fie un promotor al libertăţii religioase şi de gândire, chiar din perioada când ţara ducea lipsă de aşa ceva, prin prisma regimului comunist.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours