Noutăți de la Guvern! Românii care au lucrat între 1975 şi 2001 vor primi bani în plus

Românii care au lucrat între 1975 și 2001 vor primi procente suplimentare la pensie conform ministrului Muncii, Marius Budăi.

Românii care au lucrat în anumite intervale de timp vor primi bani în plus, a spus ministrul Muncii într-o intervenţie televizată. Acesta a vorbit de mai multe categorii de pensionari.

Ministrul spune că noua lege a pensiilor va aduce un plus pentru anumiţi pensionari. Cei care au lucrat între anii 1975 şi 2001 vor primi în plus la pensie un procent de 10%.

Suma de bani pe care o vor primi acești pensionari este compensare pentru drepturile salariale de atunci, respectiv al 13 lea salariu,.

Motivul acestei modificări îl reprezintă faptul că aceste drepturi nu au fost incluse în calculul pensiei până acum.

O altă prevedere importantă inclusă în proiectul de buget îi vizează pe salariaţii din România. În Buget se stabileşte şi care va fi salariul mediu în România în 2021. Este vorba de un salariu de peste 5.100 de lei brut.

„Se asteapta recalcularea celor cateva milioane de pensii, dupa ce legea va fi adoptată. Pe de cealalta parte, sunt

recalcularile pe grupele de munca, acum, in acest moment au intrat deja dosarele in recalculare, ma refer la grupele de munca… In acest moment, am implementat softul 100%.

Am facut si o parte din simulari. Am trecut la ultima etapa a simularilor pe toata tara, am avut judete pilot, am extins la national. Cat de curand trecem in oficial.

Asigur pensionarii ca in cateva saptamani vom incepe sa emitem decizii. Sper, la final de martie pentru a nu crea asteptari foarte mari.

Mai bine sa fie mai devreme decat sa spunem un termen pe care sa nu il putem respecta, dar clar sunt multumit, softul este implementat si activitatea continua”, a spus Marius Budăi.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours