LIDL România face anunţul mult aşteptat de români. Schimbări majore în lanţul de hipermarketuri

LIDL Romania a anuntat in mod oficial o hotarare foarte importanta pentru clienţii autohtoni, pe care o aduce imediat în atenţia românilor, fiind una de interes maxim pentru consumatorii care caută o cât mai mare diversitate a produselor.

LIDL Romania anunţă ca incepand de saptamana viitoare vor fi disponibile in cadrul magazinelor sale o serie de noi produse exotice in stil asiatic, iar asta pentru ca vrea sa ofere mai multa varietate pentru romanii care sunt dornici sa profite de produsele speciale care vor fi disponibile oficial pentru noi in viitor. Conform celor de la LIDL, o varietate de produse exotice in stil asiatic vor fi disponibile in mod oficial pentru noi in cadrul tuturor magazinelor din toata tara, si multumita lor vom putea sa ne bucuram de mai multa varietate in ceea ce mancam, iar asta pentru ca vor exista destule sortimente interesante. Desigur, stocurile vor fi limitate, asa ca e bine sa stiti asta.

LIDL Romania mai are si alte surprize pregatite pentru catalogul de oferte care este disponibil incepand de saptamana viitoare pentru oricare dintre romani, asa ca merita sa va uitati cu mare atentie pe website-ul companiei pentru a vedea produsele care vor fi disponibile pentru achizitie in oricare dintre magazine.

Atenţie când faci cumpărături la Lidl, Kaufland sau Carrefour: ce trebuie să citeşti pe etichete, chiar dacă sunt litere foarte mici

Etichetele produselor alimentare oferă informații utile pentru consumatori, ajutându-i să compare conținutul nutrițional și ingredientele diferitelor alimente și băuturi. Astfel, consumatorii pot identifica numărul de calorii, porția de servire, aditivii alimentari utilizați. Lidl, Kaufland sau orice alt supermarket vin cu o ofertă atractivă pentru fiecare dintre noi. Ambalaje colorate, preţuri atractive, vânzători cu zâmbet larg. Ambalajul străluicitor nu pte poate face să iei o decizie avizată decât dacă treci de partea colorată şi citeşti cu atenţie eticheta, singura care te ajută să poți face comparații în ceea ce privește conținutul nutrițional, ingredientele. În plus, înțelege mai bine ce impact are un aliment sau o băutură asupra dietei, pentru că numărul de calorii, porția de servire sau aditivii alimentari utilizați.

Cristina Cornoiu este medic specialist de medicină de familie de la Cabinetul de Planificare Familială din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu – Jiu. Din această poziție, a explicat de ce sunt utile aceste informații pe etichetele produselor alimentare comercializate în România. „Aceste etichete au fost introduse obligatoriu de foarte mult timp în țări precum Statele Unite ale Americii și Canada, FDA (The United States Food and Drug Administration) estimând în 1993 că introducerea obligatorie a acestora ar duce la prevenirea a aproximativ 40.000 de decese de cauză cardiovasculară sau datorate cancerului în următorii 20 de ani, precum și reducerea cheltuielilor pentru sănătate cu 4 până la 22 bilioane de dolari. Luând în considerare aceste aspecte, este importantă compararea diferențelor de comportament alimentar datorate obiceiurilor de a citi etichetele produselor alimentare“, a explicat medicul Cornoiu, conform Adevărul.ro. Pe aproape toate alimentele din comerț trebuie să găsești informații nutriționale, cu excepția celor ”vărsate”, precum fructele, legumele și produsele marine proaspete. Pentru acestea, ar trebui să găsești datele relevante din broșuri, pliante sau afișe aflate în magazine, dar este important de știut că listarea lor nu este obligatoriu, la fel și în cazul produselor proaspete din carne cu un singur ingredient.

„Este cazul cărnii tocate de vită și al bucăților de pui. Totuși, produsele prelucrate, cum este carnea conservată, crenvurștii și gustările congelate care conțin carne trebuie să aibă etichete cu informații nutriționale pe fiecare pachet“, a explicat medicul specialist citat.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours