E greu să n-o știi, căci aparițiile și declarațiile ei publice atrag mereu atenția într-un mod dar altul, dar nu din ele își câștigă ea existența. Monica Tatoiu este o femeie de afaceri de succes, însă nu ar duce-o rău deloc chiar dacă ar trebui să trăiască doar din pensie.
Monica Tatoiu primește de la stat o pensie care pentru românii de rând este uriașă. Fosta profesară de matematică este în mod cert una dintre excepțiile de la regulă, pentru că mai rar vezi un fost cadru didactic cu o asemenea pensie. În mod evident, nu doar postul de profesor i-a adus o astfel de sumă.
Ce pensie are Monica Tatoiu
Timp de 14 ani, Monica Tatoiu a fost în fruntea uneia dintre cele mai importante companii de cosmetice din România (în perioada 1996-2008). Femeia de afaceri a început ca profesor de maematică, având un doctorat obținut la Universitatea din Iași în 1990.
Monica provine dintr-o familie înstărită, dar a intrat în câmpul muncii încă de la vârsta de 16 ani. Spre deosebire de alți adolescenți, fosta profesoară nu a a început cu un salariu nesemnificativ, ci cu unul de 600 de dolari, o sumă considerabilă la acea vreme.
„Eu am început cu 600 de dolari (salariu n.r.) și am terminat cu 10.000 de euro pe cartea de muncă”, scria Monica tatoiu pe Facebook în urmă cu ceva timp.
În mod evident, cunoștințele din matematică au ajutat-o pe afaceristă să-și pună la punct partea financiară. Astfel, a reușit să-și asigure o pensie de nu mai puțin de 12.000 de lei.
„Am o pensie de 12.000 de lei de la statul român și nu din aia specială, pentru că mi-am plătit mereu taxele și impozitele și nu am acceptat să fiu plătită la negru”, a spus Monica Tatoiu, potrivit revistei Viva.
Cum a ajuns să aibă o astfel de pensie
Anul trecut, ea a dat și o explicație pentru suma pe care o primește de la stat: „Am o pensie mare, pentru că toate veniturile au fost trecute în cartea de muncă. Am fost obișnuită să muncesc de la 16 ani. Nu am renunțat să muncesc. Doar că acum o fac gratuit.
Dau meditații pe skype, am publicat două cărți, scriu două editoriale săptămânal, lucrez la o carte despre modul în care economicul a determinat politicul din ‘45 încoace. Acum învăț despre sistemele de înarmare. Merg la poligon la trageri.”.
Cu toate acestea, nu de mult, aceasta s-a plâns de facturile mult prea mari.
+ There are no comments
Add yours