Eliza, fiica Adrianei Iliescu, a intrat la facultate. Ce specializare a ales: „Îmi place ceea ce o să fac!”

Eliza Iliescu a fost admisă la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, specializarea limba şi literatura română + limba engleză. Tânăra va începe cursurile din octombrie şi va urma o carieră la fel ca a mamei sale.

Eliza, fiica Adrianei Iliescu, a intrat la facultate.

Eliza Iliescu își dorește să devină o profesoară care poate să poată preda foarte bine atât limba şi literatura română, cât şi limba engleză.

Tânăra a obținut rezultate impecabile la examenul de Bacalaureat, motiv pentru care a ajuns să intre la prima opţiune pe care și-o dorea.

„Am intrat la Litere. Vreau să fiu profesoară de limba română și engleză. E o facultate frumoasă.

Îmi doresc să fiu o studentă cu rezultate bune la învățătură.

Îmi place ceea ce o să fac, tocmai de aceea mi-am și ales această facultate, din cadrul unei Universități prestigioase din București”, a declarat Eliza Iliescu.

Am decis să urmez modelul mamei și cum ea a fost profesoară, asta vreau să fac și eu!

Realizez că nu va fi simplu, mai ales că voi încerca să le urmez în paralel, dar îmi doresc să încerc să fac asta! Și să calc pe urmele mamei”, a mai declarat Eliza Iliescu.

Eliza Iliescu a mai adăugat că și-ar dori ca în această perioadă să înceapă și cursurile Facultății de

Filosofie, tot în București, doar că ar trebui să achite o taxă de școlarizare destul de mare, pe care, din păcate, nu și-o permite!

Adriana Iliescu a mărturisit că va găsi o soluţie:

„Am făcut un calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea!

Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet! Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față!”.

Tânăra Eliza nu se consideră vedetă deşi este cunoscută de toată România, pentru că mama sa este femeia care a născut la cea mai înaintată vârstă, 66 de ani!

„Nu m-am considerat niciodată, așa cum spuneți dumneavoastră, o mică-vedetă. Dimpotrivă, am fost și sunt un om normal. Colegii și profesorii mei așa cred că m-au privit. Și eu la fel pe ei, ca pe niște oameni normali.

Uneori, însă, am aflat că există și excepții.

Nu-mi face nicio plăcere să vorbesc despre asta și vreau ca lumea să mă considere un om normal, așa cum îi văd și eu pe cei din jurul meu”, a declarat Eliza Iliescu.

Adriana Iliescu şi fiica ei locuiesc într-o casă modestă, dar cu tot ce le trebuie celor două.

Fosta profesoară universitară de limba și literatura română s-a mândrit mereu cu performanțele Elizei de la școală și a spus în repetate rânduri că învață împreună, pentru că nu-și permit meditații.

Adriana Iliescu are o pensie mică, dar spune că se descurcă.

„Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate.

Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor.

Adică ceva în jurul a 2.000 de lei.

Nu dau amănunte, însă una peste alta nu e vorba decât despre o pensie amărâtă. Ne-am gospodărit cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!”, a spus Adriana Iliescu

Mai multe

+ There are no comments

Add yours