Ceaiul care te scapă de streptococul în gât, de gripă și de infecțiile sinusurilor – Cum se prepară

Timp de mai multe secole, oregano a fost folosit ca remediu natural întrucât conține antioxidanți foarte puternici precum timolul și conține și alte substanțe fitonutrienice care au capacitatea de a revitaliza și de a proteja celulele deteriorate. Membrana de ADN este afectată de radicalii liberi care determină în cea mai mare parte dezvoltarea multor boli cronice. Oregano are multe proprietăți benefice, conține vitamine și minerale precum potasiu, zinc, calciu, magneziu, fier, vitaminele A, C și E și acizi grași Omega-3. Mai mult, conține și uleiuri volatile care au puternice proprietăți antifungice, carminative, diuretice și anti-malarie.

Înmulțirea constantă a microorganismelor din corp este inhibată de proprietățile antiseptice puternice ale oregano-ului, astfel se ușurează simptomele sinuzitei, infecțiilor și streptococului. De asemenea, extractul de oregano are capacitatea de a ucide celulele canceroase, de a reduce creștere lor și capacitatea de a îmbunătăți indicatorii de cancer.

Oregano – Beneficii pentru sănătate

Ameliorează tusea, răceala, gripa
Luptă împotriva infecțiilor sinusurilor și urechilor
Elimină paraziții intestinali
Scade atacurile de astm
Îmbunătățește funcția sistemului cardiovascular
Reglează greutatea corporală
Stimulează apetitul
Elimină arsurile la stomac
Elimină oboseala
Elimină durerile de cap și de spate
Tratează durerea în gât
Tratează congestia nazală
Elimină durerile menstruale
Tratează multe tipuri de inflamații
Cum se prepară
La 2 pahare de apă se adaugă 1 lingură de frunze proaspete de oregano iar dacă se optează pentru frunze uscate, se adaugă 2 linguri. Pentru a stimula frunzele să elibereze compușii, se taie bine și se toarnă peste ele apă fierbinte după care se lasă la infuzat timp de 10 minute.

Pentru a respira mai ușor, se pune într-un vas 90 ml de apă și 15 picături de ulei esențial la alegere: ulei de lămâie, de mentă, de oregano sau de arbore de ceai. Amestecul se depozitează într-un borcan care se pune într-un loc rece și uscat.

Pentru a desfunda nasul și pentru a ameliora durerile de sinusuri, borcanul se deschide și se inhalează de câteva ori. Se poate repeta până sinusurile se vindecă complet.

Articol preluat integral, cu acord express
Sursa: kilocalorii.ro

Mai multe

+ There are no comments

Add yours