Când intră pensiile pe card în ianuarie 2023: Ce majorări se aplică începând din această lună?

Pensii ianuarie 2023. Când intră pensiile pe card în ianuarie și ce ajutoare financiare vor primi pensionarii la început de an. Prima tranșă din ajutoarele promise de Guvern va fi livrată zilele acestea.

Pensii ianuarie 2023. Data la care pensionarii primesc pensiile în ianuarie 2023 diferă în funcție de modul în care le sunt livrate.

Astfel, cei care primesc pensia pe card intră mai devreme în posesia banilor, dar și a primei tranșe a ajutoarelor financiare anunțate de Guvern în luna decembrie.

Când intră pensiile pe card în ianuarie 2023

Când intră pensiile pe card în ianuarie 2023? Ministrul Muncii, Mariu Budai, a declarat că data la care intră pensiile în ianuarie 2023 nu va fi întârziată. Ba mai mult, odată cu pensiile din prima lună a anului va fi livrată și prima tranșă a ajutoarelor financiare pe care Guvernul le-a aprobat în luna decembrie.

„Sunt una, două zile care necesita anumite proceduri. Undeva între 3 – 4 ianuarie vor începe plăţile către seniorii României”, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi, la postul de televiziune România TV.
Calendar pensii ianuarie 2023 Poșta Română
Și Poșta Română a adus o veste bună referitoare la data la care poștașii vor aduce la domiciliul pensionarilor pensiile pentru luna ianuarie 2023.

Compania Națională Poșta Română anunță că joi, 5 ianuarie, începe distribuirea tuturor drepturilor sociale, cu o zi mai devreme față de termenul anunțat inițial. În luna ianuarie a fiecărui an, ca urmare a începutului de an bugetar, Poșta Română primește cu o întârziere de câteva zile sumele de bani necesare achitării pensiilor din sistemul public (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduvi și văduve de război, IOVR). Astfel, în luna ianuarie, față de lunile obișnuite, poștașii încep achitarea la domiciliu cu un decalaj de câteva zile.
„Mă bucur să pot anunța că Poșta Română s-a mobilizat exemplar și a pus toate resursele necesare pentru ca mâine dimineață, la prima oră, poștașii noștri să fie pe teren și să distribuie pensiile cât mai repede. Asta fiindcă ne dorim ca pensionarii să nu resimtă această situație specială a unor întârzieri, cauzată de procedurile specifice începutului de an bugetar”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

Ce ajutoare financiare primesc pensionarii în ianuarie 2023

Pe lângă pensiile mărite, în ianuarie 2023, milioane de pensionari cu venituri de până la 3.000 lei inclusiv vor primi şi prima tranşă din ajutorul social aprobat de coaliția de Guvernare în ultima lună a anului trecut.

„ Sumele sunt cuprinse în noile taloane din ianuarie. Banii vin ori prin intermediul postasului, fie direct in conturi”, a anunțat ministrul Muncii.

Astfel, pe lângă pensie, pensionarii primesc în ianuarie 2023 un ajutor diferențiat din partea statului, în funcție de cuantumul pensiei, după cum urmează:

– pensionarii cu pensii până în 1500 de lei primesc în 2023 un ajutor financiar în valoare de 1000 de lei;

– pensionarii cu pensii până în 2000 de lei primesc în 2023 un ajutor financiar în valoare de 800 de lei;

– pensionarii cu pensii până în 3000 de lei primesc în 2023 un ajutor financiar în valoare de 600 de lei.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours