Adevărul despre amorțeala mâinilor. Ce afecțiuni poți avea și cum scapi de aceste simptome

Este important să fim atenți la sănătatea noastră și să luăm în seamă orice schimbare. Trebuie să ținem cont de semnalele pe care ni le dă organismul și să luăm măsuri când simțim că ceva nu este în regulă.

Cu toții am avut parte cel puțin o dată de amorțeala mâinilor, dar puțini dintre noi știu ce afecțiuni grave ascunde acest simptom.

De ce ne amorțesc mâinile

Amorțeala mâinilor este una dintre cele mai frecvente manifestări ale organismului pe care, însă, o ignorăm. Ni se poate întâmpla de multe ori să simțim ceva ciudat la nivelul membrelor superioare, dar senzația trece repede și renunțăm să ne mai gândim la această problemă.

Vezi și: Cum să îți întărești imunitatea natural. Sfaturi de la medicul Monica Pop

De cele mai multe ori, nu este vorba despre nimic grav, dar dacă simptomele persistă, nu ar trebui să le ignorăm. Acestea mai sunt însoțite și de senzație de arsură, spasme, sensibilitate la atingere, ceea ce sugerează chiar o problemă. Pentru a scăpa de senzațiile neplăcute, este suficient să întindeți și să masați membrul.

Amorțeala temporară poate fi asociată și cu o poziție nepotrivită. Mușchii din gât sunt suprasolicitați și apare compresia vaselor de sânge și a nervilor. În acel moment este bine să facem câteva exerciții de relaxare, de încălzire și problema ar trebui să treacă.

Amorțeala cronică a mâinilor anunță boli grave
Diabetul este una dintre cele mai întâlnite boli ale acestei perioade. Printre simptomele corespunzătoare se număr și amorțeala membrelor. Aceasta apare mai întâi la picioare și, când boala evoluează, se extinde și la mâini. Aceste senzații dispar după scurt timp, dar episoadele sunt destul de dese.

La persoanele peste 60 de ani, amorțeala la nivelul brațelor și picioarelor poate fi asociată cu spondiloza cervicală. Este un proces normal al îmbătrânirii și astfel de simptome pot apărea tot mai des după o anumită vârstă.

Printre bolile cu simptome precum amorțeala mâinilor se mai numără: sindromul Sjogren, diabet de tip 2, carenţă de vitamina B, leziuni ale măduvei spinării, scleroza multiplă, boala Raynaud, boala Lyme, sindromul Guillan-Bare. Totuși, dacă avem astfel de episoade des ar trebui să ne adresăm unui medic specialist care, în urma investigațiilor, să poată pune un diagnostic clar.

Mai multe

Scandalul din familia controversatei senatoare Diana Șoșoacă atinge cote alarmante, iar ultimele declarații ale soțului ei, Silvestru Șoșoacă, promit să aducă și mai multe schimbări în peisajul politic și social.  Ce a transmis soțul Dianei Șoșoacă După ce a fost dat afară din partidul SOS România, Silvestru Șoșoacă a făcut anunțul șocant că intenționează să divorțeze de Diana, lidera partidului extremist. Motivația sa principală pare a fi neînțelegerile din cadrul partidului, iar Silvestru Șoșoacă nu se sfiește să arunce vina asupra soției sale.  „Mie îmi pare rău și cer scuze tuturor oamenilor din SOS România, care anul asta se pregăteau să ne voteze. Sunt de împărțit foarte multe lucruri (cu Diana Șoșoacă), aveam câteodată și zilnic certuri cu Diana. Știti că Diana nu poate să vorbească argumentativ cu nimeni. Din păcate, lucrurile sunt cum sunt. Necazul cel mai mare este că Diana a facut jocurile PSD-ului. A acoperit scandalul comasării alegerilor cu nebunia asta, cu certurile noastre”, a afirmat Silvestru Șoșoacă pentru RTV.  Ce nume va avea Diana Șoșoacă după divorț Cu privire la viitorul numelui de familie, politicianul a ținut să anunțe o schimbare semnificativă. „Eu am găsit-o Macovei. Va trece la Macovei, numele de fată”, a declarat el, sugerând că Diana Șoșoacă își va recăpăta numele de fată după divorț.  Întrebat despre posibilitatea divorțului, Silvestru Șoșoacă a răspuns: „Cel mai probabil, da. Ieri a fost un simulacru de consiliu în care toți au fost obligați nu doar să voteze împotriva mea, ci să mă elimine. Ea i-a prostit pe oamenii ăia, și-a bătut joc de ei. A fost o execuție mediatică pe televiziunile astea online. Ea trăiește din show, în rest nu poate să facă nimic. Când am luat-o de soție era cu totul alta. De atunci se crede zeiță și se poartă foarte urât. Aproape nimeni nu mai e în jurul ei.”  Despre relația lor, Silvestru Șoșoacă a recunoscut că soția sa nu a fost niciodată violentă fizic, ci doar verbal. „Nu și-ar fi permis, dar agresiuni verbale da”. Cei doi soți au trei copii împreună, iar viitorul lor rămâne incert. „Nu știu, nu m-am gândit. Scandalul nu vreau să treacă în plan personal. SOS în fața votanților, nu cred că vom mai avea așa mulți votanți dacă ne vom certa așa, ca chiorii”, a adăugat Silvestru Șoșoacă.  Scandalul în familia Șoșoacă a izbucnit când senatoarea l-a suspendat pe Silvestru Șoșoacă din conducerea partidului SOS România. În replică, soțul ei a acuzat-o de decizii „ilegale” și de abuzuri împotriva membrilor și liderilor din partid. Ceea ce părea o divergență internă a crescut rapid într-un scandal public cu amenințări de divorț și schimbare de nume.

Scandalul din familia controversatei senatoare Diana Șoșoacă atinge cote alarmante, iar ultimele declarații ale soțului ei, Silvestru Șoșoacă, promit să aducă și mai multe schimbări în peisajul politic și social. Ce a transmis soțul Dianei Șoșoacă După ce a fost dat afară din partidul SOS România, Silvestru Șoșoacă a făcut anunțul șocant că intenționează să divorțeze de Diana, lidera partidului extremist. Motivația sa principală pare a fi neînțelegerile din cadrul partidului, iar Silvestru Șoșoacă nu se sfiește să arunce vina asupra soției sale. „Mie îmi pare rău și cer scuze tuturor oamenilor din SOS România, care anul asta se pregăteau să ne voteze. Sunt de împărțit foarte multe lucruri (cu Diana Șoșoacă), aveam câteodată și zilnic certuri cu Diana. Știti că Diana nu poate să vorbească argumentativ cu nimeni. Din păcate, lucrurile sunt cum sunt. Necazul cel mai mare este că Diana a facut jocurile PSD-ului. A acoperit scandalul comasării alegerilor cu nebunia asta, cu certurile noastre”, a afirmat Silvestru Șoșoacă pentru RTV. Ce nume va avea Diana Șoșoacă după divorț Cu privire la viitorul numelui de familie, politicianul a ținut să anunțe o schimbare semnificativă. „Eu am găsit-o Macovei. Va trece la Macovei, numele de fată”, a declarat el, sugerând că Diana Șoșoacă își va recăpăta numele de fată după divorț. Întrebat despre posibilitatea divorțului, Silvestru Șoșoacă a răspuns: „Cel mai probabil, da. Ieri a fost un simulacru de consiliu în care toți au fost obligați nu doar să voteze împotriva mea, ci să mă elimine. Ea i-a prostit pe oamenii ăia, și-a bătut joc de ei. A fost o execuție mediatică pe televiziunile astea online. Ea trăiește din show, în rest nu poate să facă nimic. Când am luat-o de soție era cu totul alta. De atunci se crede zeiță și se poartă foarte urât. Aproape nimeni nu mai e în jurul ei.” Despre relația lor, Silvestru Șoșoacă a recunoscut că soția sa nu a fost niciodată violentă fizic, ci doar verbal. „Nu și-ar fi permis, dar agresiuni verbale da”. Cei doi soți au trei copii împreună, iar viitorul lor rămâne incert. „Nu știu, nu m-am gândit. Scandalul nu vreau să treacă în plan personal. SOS în fața votanților, nu cred că vom mai avea așa mulți votanți dacă ne vom certa așa, ca chiorii”, a adăugat Silvestru Șoșoacă. Scandalul în familia Șoșoacă a izbucnit când senatoarea l-a suspendat pe Silvestru Șoșoacă din conducerea partidului SOS România. În replică, soțul ei a acuzat-o de decizii „ilegale” și de abuzuri împotriva membrilor și liderilor din partid. Ceea ce părea o divergență internă a crescut rapid într-un scandal public cu amenințări de divorț și schimbare de nume.

+ There are no comments

Add yours