Vești rele pentru pensionari! Nu își primesc banii la timp în Ianuarie

În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre pensii, mai ales de când s-a decis majorarea acestora din Ianuarie. Toți românii așteaptă să își primească banii luna aceasta, dar se pare că vestile nu sunt tocmai bune în acest sens: plata pensiilor întârzie în Ianuarie.

Când primesc românii pensiile

Pensiile se majorează chiar de luna aceasta, iar românii sunt extrem de nerăbdători să își primească veniturile. Majorarea înseamnă că va crește punctul de pensie, iar noua valoare, aprobată deja de Guvern, va majora punctul la 1.785 de lei în acest an. Veștile sunt bune, fiind o majorare extrem de așteptată, dar se pare că lucrurile nu sunt deloc simple. Reprezentații Companiei Naționale Poșta Română au anunțat că pensiile vor întârzia în luna ianuarie, iar motivul este unul destul de bine întemeiat. Autoritățile au anunțat că pensionarii români nu primesc banii la timp pentru că salariații de la poștă, dar și cei de la Casa Națională de Pensii Publice, au avut parte de zile libere de sărbători, potrivit Codului Muncii de la noi din țară.

Directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan, a anunțat că angajații vor face eforturi și vor munci din plin pentru ca banii să ajungă la români. Totuși, sunt liberi și nu pot face nimic pentru a grăbi procesul.

„Ca și anul trecut, salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a finaliza distribuirea pensiilor într-un interval comasat de doar opt zile lucrătoare, față de intervalul obișnuit de distribuire a pensiilor, conform contractului, 1 – 15 ale fiecărei luni. Este o situație specială pe care o întâmpinăm la fiecare început de an, având în vedere această perioadă în care angajații din toate domeniile de activitate au dreptul la zile libere pentru a le petrece alături de familie”, a anunțat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române

Mai multe

+ There are no comments

Add yours