O mare bancă dispare din România în ianuarie 2023. Ce se întâmplă cu creditele și ce trebuie să facă clienții

O mare bancă dispare din România începând cu 3 ianuarie 2023. Iată despre ce bancă este vorba, ce se întâmplă cu creditele clienților și ce trebuie să știe și să facă aceștia.

O mare bancă dispare din România în ianuarie 2023
O mare bancă din România va dispărea începând cu 3 ianuarie 2023 și va dispărea de pe piață, după ce și-a schimbat proprietarii. Este vorba despre Banca Românească.

Banca Românească va fi înlocuită de EximBank, a relatat Playtech. Toți clienții, împreună cu creditele, cardurile și toate celelalte servicii, vor fi transferați în mod automat de la una la alta.
„Acest lucru nu aduce schimbări majore pentru că EximBank va menține beneficiile pe care le ai deja din colaborarea cu Banca Românească și îți va oferi acces la o gamă variată de produse și servicii bancare”, a precizat instituţia pe site-ul propriu, dorind să vină cu mențiuni importante în contextul acestei schimbări.

Ce se întâmplă cu creditele clienților Băncii Românești, devenite EximBank, și ce trebuie să facă aceștia
Din 3 ianuarie 2023, clienții Băncii Românești vor deveni clienți ai EximBank, iar toate produsele se transferă automat la noua entitate bancară, ca urmare a procesului de fuziune prin absorbție a scris, Economica.net
Clienții NU trebuie să meargă la sucursale și nici să dea vreun telefon sau să facă alte acțiuni. Astfel, toate produsele şi serviciile pe care le deţin persoanele fizice şi juridice la Banca Românească vor fi transferate automat la Eximbank.

Conturile şi serviciile Băncii Românești vor putea fi accesate până la 30 decembrie 2022. La finalul acestei zile, conturile, produsele şi serviciile utilizate la Banca Românească vor fi transferate la EximBank.

Conturile IBAN nu se modifică, iar soldurile conturilor se preiau integral de EximBank la finalul zilei bancare de 30 decembrie 2022. Unităţile bancare cu care s-a lucrat până în 2023 nu se modifică, aceasta vor deveni EximBank. Cardurile vor putea fi utilizate fără restricții și în aceleași condiții până la expirare. Între 30 decembrie 2022 – 02 ianuarie 2023, este posibil să apară unele întreruperi în funcționarea cardurilor, dar acestea vor fi notificate în timp util. Aplicatia e-bancamea nu se modifică putând fi accesată din 03 ianuarie 2023 cu elementele de autentificare utilizate în prezent, conform Economica.net.

SURSA REDACȚIA.RO

Mai multe

+ There are no comments

Add yours