Medicii anunță o epidemie în România, după ce sute de persoane ajung zilnic la UPU

Sezonul virozelor și gripelor duce în spital tot mai multe persoane. Camerele de gardă sunt luate cu asalt.

Tot mai multe persoane se prezintă la urgențe u simptome de gripă sau viroze respiratorii, iar unii chiar cu Covid-19. Tusea, simptomul întâlnit în ambele afecțiuni, trebuie tratată corespunzător pentru a nu apărea complicații. Medicii spun că se anunță o epidemie, după ce sute de persoane ajung la UPU.
”Este vorba despre o întoarcere la normalitate.

Este un sezon cu infecții respiratorii așa cum aveam înainte de pandemie. Ce avem în plus, în momentele acestea, sunt trei elemente. Măsurile de prevenție cred că le știm cu toții, începând de la regulile de igienă, evitarea zonelor aglomerate, pentru cei vulnerabil să știți că masca este o modalitate de a proteja în momentele în care vorbim de spațiile închise, de mijloacele de transport.

Primul lucru pe care oamenii treebuie să îi facă este să se izoleze

Și sfatul meu ar fi, în momentul în care cineva are o simptomatologie acută, primul lucru pe care să îl facă este să se izoleze. Să nu meargă în colectivitate, să nu meargă la locul de muncă și noi ceilalți să ne ferim atunci când cineva are aceste simptome”, spune medicul Adrian Marinescu.

Acesta mai adaugă că luni Ianuarie și Februarie vor fi cel puțin la fel de complicate, asta după ce numărul bolnavilor este în creștere.
”A nu se înțelege că sunt multe forme severe, cele mai multe sunt forme ușoare. Dar totuși trebuie să fim prudenți pentru că, dintre toți cei care se prezintă în gardă, de exemplu la Matei Balș, aproximativ 250 de prezentări în fiecare zi, asta înseamnă destul de mult pentru că în vârf de pandemie aveam 300, 10% sau 15% au nevoie să fie internați. Pentru că au forme medii sau forme care presupun complicații”. Medicii mai spun că decizia de a merge la camera de gardă trebuie luată abia după ce s-a făcut consultația la medicul de familie.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours