România începe să refuze turiștii austrieci. Gestul făcut de proprietarii unui restaurant din Mangalia

După eșecul aderării României la spațiul Schengen, tot mai mulți români impun anumite limite atunci când vine vorba de turiști austrieci sau tot ce ține de Austria în general. Astfel, un restaurant din Mangalia nu mai acceptă plata cu cardul clienților care aparțin de o bancă austriacă.

Mesajul a fost postat pe pagina de Facebook a localului.

Reacția proprietarilor restaurantului vine după ce Austria a blocat intrarea României în Schengen.

„Posesorii de Carduri la banca Raiffeisen nu vor mai putea plăti în locația noastră”
„ Dragi clienti ai restaurantului La Pirati ,din data de 09.12.2022. In urma votului Austriei împotriva Țarii noastre de a intra in spatiul Schengen, posesorii de Carduri la banca raiffeisen nu vor mai putea plati in locația noastră, nu vom mai comercializa spre vânzare: Red Bull, Cafea Julius meinl. Cafeaua la noi va fi gratis in baza bonului care face dovada alimentarii de la Benzinaria Rompetrol ”, arată mesajul postat pe rețeaua socială.

De asemenea, proprietarii localului au decis oprirea de la vânzare în local a unei mărci de cafele și a unui energizant din Austria.
Mai mult, clienții care dovedesc că au alimentat de la Rompetrol vor primi cafea gratuit.

Expoziția unui artist austriac la Timișoara, anulată

Expoziția unui artist austriac, programată în anul 2024 la Muzeul Național de Artă Timișoara, a fost anulată, ca urmare a votului Austriei împotriva aderării României la spațiul Schengen.

„ Nu doresc să dau nume, nu consider că este relevant sau constructiv, dar e vorba despre inițiativa unui om de afaceri austriac de a organiza expoziția unui artist austriac în 2024 la Muzeul Național de Artă din Timișoara, eveniment care ar fi punctat ca o confirmare în direcția unei bune colaborări româno-austriece, implicând și o relație de dialog a lucrărilor respectivei persoane cu patrimoniul muzeului.

Evenimentul are oarece conexiuni diplomatice pe care nu le voi detalia.

Consider – în contextul acțiunii Austriei raportat la includerea României în Schengen- că anularea acestei expoziții reprezintă un semnal de alarmă în ceea ce privește deficitul de reciprocitate în relațiile diplomatice româno-austriece”, a scris managerul muzeului pe pagina de Facebook.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours