Mărturisind domnia lui Isus

Că dacă vei mărturisi cu gura ta pe Domnul Isus și vei crede în inima ta că Dumnezeu l-a înviat din morți, vei fi mântuit (Romani 10:9).

Scriptura de început dezvăluie cerința fundamentală de a primi mântuirea. Oricine dorește mântuirea trebuie să creadă că Dumnezeu L-a înviat pe Isus din morți și să mărturisească că Isus Hristos este Domnul asupra vieții sale. Nimeni nu se poate naște din nou doar dorind să fie. Motivul pentru aceasta este simplu: Isus a făcut ceva în mod conștient pentru a deveni Salvatorul și Domnul nostru. El a îndeplinit cerințele drepte ale dreptății care au desăvârșit mântuirea pentru întreaga omenire.

Prin urmare, pentru a fi născut din nou, trebuie să mărturisești în mod conștient Domnia lui Isus asupra vieții tale; acesta este principiul care garantează mântuirea. Va trebui să spui: „Cred în inima mea că Dumnezeu L-a înviat pe Isus din morți; Mărturisesc cu gura mea că Isus Hristos este Domnul vieții mele.” Această mărturisire este cheia mântuirii.

Nu contează că ești cea mai „drăguță” persoană din jur. Nu poți avea încredere în faptele tale bune pentru a te salva. Cuvintele lui Isus din Ioan 3:7 când a spus „trebuie să vă nașteți din nou” nu sunt un clișeu sau o sugestie; bunătatea și faptele bune nu salvează. Există un act precis necesar pentru mântuire; trebuie să „primi” (greacă: lambano) sau să „prinzi” viața veșnică pe care a adus-o Hristos.

Hristos a pus deja mântuirea disponibilă tuturor; este responsabilitatea ta să te întinzi și să-ți primești mântuirea. Cum? Prin mărturisirea domniei Sale! Deci vezi, cheia e în gura ta! Nu este de mirare că Biblia spune: „… Cuvântul este aproape de tine, chiar în gura ta și în inima ta: adică cuvântul credinței, pe care îl propovăduim noi” (Romani 10:8).

Dacă nu te-ai născut încă din nou, poți face acest lucru imediat rugând această rugăciune: „Doamne Isuse, te rog să vii în inima mea și să fii Domnul vieții mele din această zi înainte. Mărturisesc cu gura mea că ești Domn al vieții mele și cred în inima mea că Dumnezeu te-a înviat din morți; de aceea declar că sunt mântuit”.

Mai multe

+ There are no comments

Add yours