Cum își petrece verile un coleg de azi cititor

În fiecare primăvară și vară, John Lee se plimbă prin cartierele de lângă Court Street Baptist Church din Auburn, Maine.

El și alții din biserică umblă în perechi, împărțind astăzi devoționale și altă literatură creștină, în timp ce își împărtășesc credința cu oamenii de pe stradă.

Copiile tipărite ale „Azi” sunt o vedere comună în Lewiston, livrate la mai multe biserici și afaceri din zonă. Și John primește una dintre cele mai mari comenzi din zonă.

„Devoționalele sunt un început grozav de conversație”, spune John. „Când mergem pe străzi, spunem că suntem creștini și că împărțim devoționale. În timp ce se uită la asta, începem să vorbim despre locul în care se află în credința lor.”

Ca rezultat al acestei slujiri, Ioan are o listă din ce în ce mai mare de oameni care doresc să primească devoționalul de astăzi de la el în mod regulat.

„Este aproape ca și cum ai avea un traseu pe hârtie”, a râs John, „unii oameni mă pedepsesc chiar și când le ajung târziu”.

Ajungerea la cei care sunt „în jos și afară”
Acesta este al șaselea an pentru care John conduce echipa de evanghelizare stradală cu Court Street, care se plimbă prin aceste cartiere o dată la două sâmbăte, din martie până în septembrie.

„Multe dintre străzile orașului sunt bine populate sâmbăta după-amiaza”, a spus John. „Mulți dintre oameni sunt dezamăgiți din cauza drogurilor și a prostituției, dar cei care vor să vorbească cu noi sunt gata să facă o schimbare în viața lor.”

Unele conversații pot dura ore, în timp ce altele doar câteva secunde.

„În cazurile în care oamenii sunt mai disprețuitori, noi pur și simplu spunem: „Să știi că Isus te iubește mult și să ai o zi bună””, a spus Ioan.Trei Generații
Anul trecut, John a întâlnit trei generații care lucrează împreună la o casă – un bunic, fiul său adult și un băiat de aproximativ șapte ani. Toți trei erau interesați să afle mai multe despre credința creștină.

Pentru John, succesul acestei evanghelizări stradale este ceva care îl pasionează în ultimii 40 de ani. El însuși L-a primit mai întâi pe Hristos în inima lui printr-o întâlnire similară cu cineva pe străzi. De atunci, el a devenit slujitor hirotonit în biserica baptistă și și-a împărtășit cu pasiune credința.

Prin harul lui Dumnezeu, aproximativ 100 de oameni L-au acceptat pe Hristos în timpul sau ca rezultat al acestor conversații. Unii au acceptat invitația lui Ioan de a merge la biserică, în timp ce alții nu a auzit din nou.

„Întotdeauna îi cerem lui Dumnezeu să aducă oamenii cu care dorește el să vorbim”, a spus John, „și de cele mai multe ori, putem vedea că a făcut tocmai asta.”

Mai multe

+ There are no comments

Add yours