Biblia: O poveste a frumuseții

Despre ce este Biblia? Cum ai răspunde la această întrebare? Unii ar putea spune că este o poveste a mântuirii. Alții ar putea indica temele regalității de la început până la sfârșit. Alții ar putea evidenția felul în care Dumnezeu îi pasă de poporul său de la Geneza până la Apocalipsa.

Luna aceasta, să ne concentrăm pe Biblia: O poveste a frumuseții. Dumnezeu a creat o lume frumoasă. Păcatul uman a adus luptă, suferință, moarte și distrugere în acea lume. Iubirea lui Dumnezeu, totuși, este atât de frumoasă încât ajunge dincolo de păcatul nostru pentru a oferi jertfa frumoasă a lui Isus. Și Isus ne cheamă să-L urmăm într-o viață frumoasă de slujire. Mai mult decât atât, așteptăm cu nerăbdare ziua când Isus se va întoarce și frumusețea din și în întreaga creație a lui Dumnezeu va fi restaurată.

Frumusețea nu este doar la suprafață; este prezent peste tot în cea mai grozavă poveste spusă vreodată.

Autoarea noastră pentru iunie, Rev. Rebecca Jordan Heys, este pastor în Grand Rapids, Michigan. Ea este căsătorită cu Kyle Heys și au doi copii.

Pe măsură ce citiți devoțiunile de astăzi în această lună, să fiți împrospătat, reorientat și reînnoit în Cuvântul lui Dumnezeu! La ce ne referim când ne rugăm: „Facă-se voia Ta”? Cu alte cuvinte, cum cunoaștem voia lui Dumnezeu și cum arată să acceptăm cu bucurie și să urmăm voia lui Dumnezeu?

A deveni ucenic al lui Isus include decizia de a ne schimba șeful. De multe ori credem că putem fi propriul nostru șef. Dar Isus ne cheamă să-l recunoaștem ca Domn și Împărat și să-I slujim făcând voia lui Dumnezeu. Găsim voia lui Dumnezeu în Biblie. Biblia este voia revelată a lui Dumnezeu. Trebuie să o citim, să reflectăm asupra ei, să cerem Duhului Sfânt să ne înțeleagă și să ascultăm de Duhul în timp ce El ne învață adevărul după care să trăim, urmând exemplul lui Isus.

Autorul nostru pentru luna august, Evan Heerema, este un pastor pensionar care a slujit biserici din statul Washington și din Michigan. De asemenea, a făcut parte din personalul didactic de la Kuyper College din Grand Rapids, Michigan, timp de zece ani. El și soția lui sunt părinții a două fiice și bunicii a doi nepoți.

Pe măsură ce citiți devoțiunile de astăzi în această lună, să fiți împrospătat, reorientat și reînnoit în Cuvântul lui Dumnezeu!

Mai multe

+ There are no comments

Add yours