Suntem mântuiți numai prin credință?

Îmi țiuiau urechile, dar a meritat. Așteptam să văd acea trupă în concert de ani de zile. Când au venit în sfârșit la Nashville, nu am putut rata ocazia.

Era normal să vezi oameni în afara sălilor de concerte împartând lucruri în timp ce exodul nebun a făcut spre parcări. De obicei, distribuiau fluturași pentru concertele viitoare sau discuri demonstrative de la trupele locale. Am fost mereu dornic să aud muzică nouă, așa că am luat tot ce am putut.

Mergând spre mașina mea, am început să citesc ce îmi dăduse un bărbat de vârstă mijlocie. „Dacă mori în seara asta, vei merge în rai sau în iad?” Acesta nu este un fluturaș; este un tract!

Știam totuși răspunsul. Raiul a fost casa mea veșnică. Știam asta, nu printr-un sentiment din inima mea și nu pentru că un conducător religios mi-a spus asta, ci din cauza făgăduinței lui Dumnezeu din cele scrise (vezi 1 Ioan 5:13).

Am întors tractul și am văzut o priveliște familiară, dar sfâșietoare.
Dacă ești gata să-L primești pe Isus Hristos ca Domn și Mântuitor și fii sigur că vei merge la cer, roagă-te această rugăciune:
„Dragă Doamne, știu că sunt un păcătos care are nevoie de iertarea Ta. Acum îmi pun credința în Tine, Te accept ca Domn și Mântuitor personal și Te invit să vii în inima mea și să mă ierți de păcatele mele. În numele Tău, Amin.”
După rugăciunea de pe broșură, a existat o încurajare pentru persoana „proaspăt născută din nou” să caute o biserică care crede în Biblie.

Vreau să fiu sensibil, dar acest tip de învățătură a atras milioane de oameni în gura leului care răcnește, diavolul. Va duce o simplă rugăciune pe cineva la rai? „Numai credința” va salva o persoană? Ce spun Scripturile? DISCLAIMERUL MEU
Înțeleg că mântuirea oferită în Hristos este darul cel mai prețios (vezi Efeseni 2:8). ]Voi face tot posibilul să fiu și sincer și sensibil. Dacă vă provoc sistemul de credințe în acest studiu, nu o fac cu răutate. Fac tot posibilul să prezint „simplitatea și puritatea devotamentului față de Hristos” (2 Corinteni 11:3). Dacă credeți că am ratat punctul, m-aș bucura să vă aud, deoarece iau în serios Iacov 3:1–11.

BAZELE
Dacă ar fi să fii suficient de curajos pentru a-ți întreba prietenii sau liderii religioși locali: „Ce trebuie să fac pentru a fi mântuit?” ce raspunsuri crezi ca ai primi? Unul dintre cele mai populare răspunsuri în aceste zile este: „Crede doar în Domnul Isus și vei fi mântuit”. Este biblic? Aproape. De fapt, aceasta este aproape o citare directă a unui pasaj din Biblie (mai multe despre asta mai târziu).

Acest răspuns vine de la cei care învață cu sinceritate mântuirea numai prin credință. Deși este extrem de popular astăzi, „Doar crede”, este un răspuns destul de nou la întrebările despre mântuire. De fapt, ți-ar fi greu să găsești pe cineva care să predea o mântuire numai prin credință înainte de anii 1500.

Pentru a scurta o lungă lecție de istorie, doctrina numai credinței provine dintr-o mișcare aprinsă de Martin Luther și de alți oameni împotriva învățăturilor nescripturale ale Bisericii Romano-Catolice din anii 1500. (Oricât de dăunătoare este doar doctrina credinței, mă simt obligat să menționez cât de recunoscător sunt pentru îndrăzneala lui Martin Luther. Lucrarea sa a deschis multe uși ale libertății religioase de care se bucură mulți oameni astăzi.) HuldrychZwingli (1484–1531) a fost primul cunoscut teolog care a început să predea mântuirea numai prin credință. Prin propria sa recunoaștere, el a mers împotriva a aproape 1.500 de ani de învățături și credințe biblice când a predat mântuirea numai prin credință, susținând că profesorii „au greșit încă de la apostoli” (Bromiley, G. W., ed. Zwingli și Bullinger. Westminster John Knox. Press, 1953, 119–175).

Mai multe

+ There are no comments

Add yours