Modestia in Gandire

Ce spune Biblia despre modestie? Adesea, când punem această întrebare, ne întrebăm despre ce spune Biblia cu privire la garderoba noastră. În timp ce garderoba noastră este abordată având în vedere modestia, modestia nu este exclusiv un principiu al garderobei. Când cineva este modest, el sau ea este modest în ceea ce privește estimarea sa de sine. În această privință, Biblia abordează modestia în gândire mult mai mult decât modestia în îmbrăcăminte.

Căci, prin harul care mi-a fost dat, tuturor celor care sunt printre voi, spun să nu se gândească la sine mai înalt decât ar trebui să creadă, ci să gândească cu seriozitate, după cum Dumnezeu a dat fiecăruia câte o măsură de credință.
Romani 12:3
LOCUL DE SINE
Ce spune lumea despre sine? În zilele noastre, se pune atât de mult accent pe ceea ce credem despre noi înșine. În viziunile despre lume ale evoluției și umanismului, sinele este suprem, ceea ce are un sens perfect. Dacă te-ai convins că nu există nimic mai mult decât o simplă existență fizică și că nu există nimic mai mare decât mintea umană, de ce să nu te pui pe sine în vârf? Dacă este al tău, etalează-l. Dacă ai realizat-o, lăuda-te cu ea. Nu lăsa pe nimeni să stea în calea visurilor tale. La urma urmei, visele tale sunt mai importante decât ele și nimic nu va conta până la urmă, oricum.

Dacă știi ceva despre Isus, totuși, știi că Isus nu a subscris la învățăturile lumii despre sine. În schimb, El era modest la gânduri. Corespunzător atitudinii Sale, El a oferit cele mai mari două porunci.

„Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din tot cugetul tău.” Aceasta este prima și marea poruncă. Iar a doua este asemănătoare: „Să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți”.
Matei 22:37-39 Creștinul este cel care L-a pus pe Dumnezeu în fruntea listei. Isus a spus că dacă iubim pe cineva mai mult decât Îl iubim, nu suntem vrednici de El (Matei 10:37-39). Este aceasta vanitate din partea lui Hristos? Nici o secundă.
În aceasta este dragostea, nu că noi L-am iubit pe Dumnezeu, ci că El ne-a iubit pe noi și L-a trimis pe Fiul Său ca să fie ispășire pentru păcatele noastre. Preaiubiților, dacă Dumnezeu ne-a iubit atât de mult, ar trebui să ne iubim și noi unii pe alții… Îl iubim pentru că El ne-a iubit mai întâi.
1 Ioan 4:10-11, 19
În al doilea rând, creștinul este cel care se gândește la alții. În timp ce lumea spune: „Ai grijă la numărul unu”, Hristos spune: „Fii modest în gândire”.
Îndeplinește-mi bucuria prin aceeași minte, având aceeași iubire, fiind de un acord, de o singură minte. Să nu se facă nimic prin ambiție egoistă sau îngâmfare, dar, în smerenie, fiecare să-i considere pe alții mai bine decât pe sine. Lăsați fiecare dintre voi să aibă grijă nu numai de propriile interese, ci și de interesele altora. Să fie în voi această minte care a fost și în Hristos Isus.
Filipeni 2:2-5
Fiecare acțiune este mai întâi un gând. Când cineva urmează poruncile de mai sus ale Domnului, toate acțiunile vor trece mai întâi prin testul iubirii. Este slava lui Dumnezeu prioritatea mea? Reprezint eu sacrificiul și iubirea lui Hristos? Acțiunile mele se vor construi sau vor distruge? Este nevoie de secunde și puțin efort pentru a distruge. Este nevoie de timp investit și de mare dragoste pentru a construi. Pentru care vei fi cunoscut?

Mai multe

+ There are no comments

Add yours