Ce iti spune inima ta ?

Ai auzit cum a fost comparat Superman cu Isus? În filmul de succes din 2013, Man of Steel, eroul a fost trimis pe pământ de tatăl său, tatăl său spunând: „va fi ca un zeu pentru ei”. Liderii pământeni doreau să fie ucis, deși el încerca să-i protejeze. În cele din urmă s-a sacrificat pentru ei, deși încă mai trăia. A existat chiar și o scenă, în care el se afla într-o clădire a unei biserici și un portret al lui Hristos, făcut de om, se profila deasupra lui în fundal. În acea scenă, Superman, aflat într-o dilemă, a cerut sfatul unui lider religios. Răspunsul profund, teologic, care i-a fost dat a fost: „Ce îți spune inima ta?” Acolo sunt scurte comparațiile cu Hristos, deoarece Superman, se pare, i-a urmat inima.

Ce spune Isus despre urmărirea sentimentelor și învățăturilor inimii tale? Pe scurt, El spune: „Nu!”

În primul rând, nu vorbim despre organul din piept care pompează sânge. Din cele peste 900 de ori cuvântul inimă apare în Biblie, de mai multe ori, este o referire la cea mai interioară ființă a unui bărbat sau a unei femei – locul sentimentelor, dorințelor și emoțiilor. Deși inima este o parte esențială a luării deciziilor potrivite pentru Hristos (Prov. 3:5; Fapte 8:21; Rom. 6:16-18), pe drumul spre cer, inima ta nu trebuie să fie conducătorul tău. Hristos este. Luați în considerare câteva avertismente din Scriptură.
Cel ce se încrede în inima lui este un nebun, dar cel ce umblă înțelept va fi izbăvit.
Proverbele 28:26
Inima este mai înșelătoare decât toate celelalte Și este cu disperare bolnavă; Cine o poate înțelege?
Ieremia 17:9
Căci din interior, din inima oamenilor, ies gândurile rele, curviile, furturile, crimele, adulterile, faptele de poftă și răutate, precum și înșelăciunea, senzualitatea, invidia, defăimarea, mândria și nebunia. Toate aceste lucruri rele provin din interior și spurcă omul.
Marcu 7:21-23

Mai multe

+ There are no comments

Add yours